novinky 

Netflix pridáva české, slovenské a maďarské titulky

Netflix sa dostáva bližšie k širšiemu publiku v regióne Strednej Európy. Hoci už v decembri sme zaregistrovali slovenské titulky pri pôvodnom seriáli Fuller House, až v týchto dňoch sa v ponuke streamingovej služby objavilo viacero titulov s jazykovou podporou češtiny, slovenčiny a maďarčiny. Medzi nimi sa nachádzajú Daredevil, Narcos, Jessica Jones, Grace and Frankie, The Do-over,The Blacklist alebo dokumentárny Making Murder.

Ponuka jazykov je pri podporených tituloch prispôsobená tomu, odkiaľ je klient Netflixu registrovaný. To znamená, že pri zjednodušenom výbere jazykov si Slovák môže vybrať z titulkov v angličtine, slovenčine, polštine a maďarčine, avšak už nie v nemčine, španielčine alebo češtine. Má to však svoje ale. Ak ste Čechom žijúcim v Nemecku s nemeckou kreditnou kartou, na možnosť voľby češtiny môžete zabudnúť. Každopádne je pozitívne, že užívatelia z južného Slovenska si budú môcť zvoliť aj maďarčinu.

Rýchle prezretie ponúkaných titulkov naznačuje, že sú profesionálne spracované bez zásadných problémov. Jazyk nie je umelo zjemňovaný. Pochopiteľne, pozreli sme si aj legendárnu frázu Coma mierda použiteľnú v každej situácii. Hoci by asi bolo vhodnejší a autentickejší výraz „Zežer hovno!“, v titulkoch je použité „Choď do riti.“

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment