novinky 

Obľúbení hrdinovia z Druhej šance sú späť! Kto pred Dok-om skrýva šokujúce tajomstvo z minulosti?

Diváci sa môžu tešiť na 16 epizód mimoriadne úspešného dramatického seriálu z medicínskeho prostredia. Do deja vstúpia aj nové postavy v podaní Dagmar Edwards či Jozefa Vajdu.


Na obrazovky televízie Markíza prichádza tretia séria mimoriadne úspešného a obľúbeného seriálu z lekárskeho prostredia Druhá šanca. Primár Andrej Fabián, ktorého jedinečným spôsobom stvárňuje Ján Koleník, ostáva hlavným hrdinom a hýbateľom príbehu aj v premiérových epizódach. Jeho najväčším neprajníkom však nie je nikto z nadriadených, ani kolegov, ale vlastná hlava – Andrejovi sa totiž konečne začína vracať pamäť a spomienky na roky, ktoré boli dosiaľ preňho po strelnom poranení hlavy „stratené“. No cena, ktorú za to Andrej platí, je vysoká… Prvú epizódu si budú môcť diváci a diváčky vychutnať už v pondelok 2. septembra 2024 o 20:30 hod., alebo v exkluzívnom predstihu na Voyo.

„Dlhé čakanie sa konečne skončilo a ja som veľmi rada, že už o pár dní budeme môcť divákom a diváčkam, ktorých priazeň si veľmi vážime, sprostredkovať ďalšie napínavé životné peripetie a dramatický osud ich obľúbeného seriálového hrdinu – primára Andreja Fabiána a jeho tímu na internom oddelení. Tešiť sa môžu na mimoriadne silné emócie, dojímavé ľudské príbehy aj dramatické zvraty, ktoré im sprostredkujú herecké hviezdy aj nádejné mladé talenty,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Andreja Fabiána (Ján Koleník) stretávame v situácii,kedy konečne právom znova získal post primára interného oddelenia Nemocnice Bezručova, no jeho problémy a výzvy, ktorým čelí, sa tým zďaleka nekončia. Začínajú sa mu vynárať stratené spomienky a tak sa musí naučiť rozlišovať medzi pravdivými a falošnými spomienkami, preludmi a realitou, no najmä medzi tým, kto z jeho okolia a blízkych mu hovorí pravdu a kto pred ním z rôznych dôvodov skrýva rôzne bolestné, i šokujúce tajomstvá…

Divák tak spolu s Andrejom Fabiánom prežíva napínavé situácie a dôležité zistenia, pričom dej sa neraz vracia do obdobia spred 14 rokov, tesne po smrti Andrejovho syna Tomáška, a má tak fascinujúcu príležitosť konečne vidieť, čo sa vtedy skutočne udialo a pozrieť sa na zlomové okamihy jeho života v novom svetle. Postupne tak odhaľujeme skutočné dôvody rozpadu jeho vzťahu s bývalou manželkou Adelou (Lívia Bielovič) a počiatky vzťahu s jeho kolegyňou, lekárkou Júliou (Sarah Arató). S napätím sledujeme, aký dopad budú mať tieto fakty na jeho súčasný život, vzťahy a rozhodnutia. Na ceste k spomienkam pomáha Andrejovi talentovaný neurochirurg Richard (Filip Tůma), ktorý tvorí pár s novou hlavnou sestrou na oddelení internej medicíny Katarínou (Zuzana Porubjaková).

Andrej však neprestáva byť predovšetkým skvelým a empatickým lekárom. So svojím tímom robí bez ohľadu na vlastné problémy všetko preto, aby včas prišiel „na koreň“ problémov svojich pacientov a spolu so správne stanovenou diagnózou pochopil aj ich ľudský príbeh.  Rovnako sú na tom aj jeho kolegovia – Júlia, Oliver (Filip Šebesta), Daniel (Karol Tóth), ktorí popri milovanej práci zároveň zápasia s vlastnými životnými a vzťahovými výzvami, pochybnosťami a dilemami. 

A to všetko sedí aj na novú trojicu sekundárov – Martinu (Adela Dukátová), Lindu (Dorota Hrnčiarová) a Filipa (Juraj Kočí). Tí na oddelenie internej medicíny vnesú mladú krv a energiu… no i vlastné balíčky problémov a tajomstiev.

Do deja tretej série vstúpia aj ďalšie postavy. Prof. Peter Pavlovič (Jozef Vajda), bývalý profesor medicíny, postupne odhaľuje svoj pravý charakter a neštíti sa v mene svojich ambícií a prospechu intrigovať a vydierať Adelu ich spoločným tajomstvom z minulosti… Prísna šéfka správnej rady nemocnice Sabína Šebestová (Dagmar Edwards), ktorá verí len číslam a s primárom Fabiánom sa často dostáva do konfliktu, ako aj príliš snaživá asistentka „Dok-a“ Barbora (Lenka Kopuncová Fecková).

Tretia séria Druhej šance opäť ponúka skvele vyváženú zmes súkromných liniek hlavných protagonistov, vrátane nových postáv a zaujímavých, častokrát veľmi dramatických a dojímavých pacientskych príbehov. Dominantnou témou sa tu stáva aj u nás veľmi aktuálna téma „nadužívania“ liekov a varovanie pred zneužívaním psychofarmák, predovšetkým benzodiazepínov. Tie často reprezentujú akúsi nebezpečnú „náplasť“ na pacientov problém namiesto pátrania po jeho príčinách a hľadania skutočného riešenia.

Diváci si preto aj z tretej série Druhej šance odnesú tradične silný emocionálny zážitok; množstvo tém na zamyslenie a tiež nevtieravo podané užitočné informácie z medicínskej oblasti. Svedčí o tom aj aktuálna skvelá sledovanosť a ohlasy na tretiu sériu v Taliansku a taktiež správy o ďalších pripravovaných adaptáciách toho výnimočného seriálu na nových trhoch.

Prvé dve sezóny seriálu Druhá šanca priniesla TV Markíza v roku 2022 a hneď od prvej epizódy si doslova podmanil divákov a stal sa v tom čase najsledovanejším a najobľúbenejším pôvodným seriálom na celom trhu.

Druhá šanca je slovenskou adaptáciou úspešného talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, ktorý už bol medzičasom vysielaný v mnohých krajinách po celom svete. Inšpirovaný je skutočným príbehom lekára Pierdante Piccioniho, primára veľkej nemocnice v severnom Taliansku, ktorý opísal vo svojich autobiografických románoch Mínus dvanásť a Prvá pomoc. TV Markíza seriál vyrába v spolupráci so spoločnosťou Beetle producenta Petra Kelíška.

Výroba tohto programu prebieha v súlade s postupmi udržateľnej produkcie, teda s maximálnym ohľadom na životné prostredie.

Komentujte cez Facebook

Related posts