novinky 

10 vecí, ktoré treba vidieť v septembri 2019

Čím viac sa približuje termín nástupu nových služieb Disney+ a Apple TV+, už aktívne služby sa nás snažia presvedčiť, že ich ponuka by mala zostať v našej pozornosti. Možných noviniek v septembri je oveľa viac, no vybral som 10, ktoré sú (ako vždy) niečím výnimočné.

The Spy (Netflix) 

Ambiciózna novinka Netflixu podľa skutočných udalostí o izraelskom špiónovi od tvorcov amerického špionážnejho seriálu Homeland so Sasha Baron Cohenom v v hlavnej úlohe. Žiadna bláznivá komédia sa nekoná, ale historická špionážna dráma nakrútená novými postupmi. 

Criminal (Netflix)

Ďalšia inovatívna novinka Netflixu, v ktorej nás nečaká výpravná produkcia, ale (snáď) kus poctivej réžie a herectva v minimalistických podmienkach. Namiesto jednej série prídu štyri série naraz a to z Veľkej Británie, Nemecka, Francúzska a Španielska. Prvé zábery pripomínajú projekt Terapia, ale na rozdiel od rozhovorov s psychoanalytikom to budú rozhovory s vyšetrovateľmi. Ako sa ukazuje, ak bude mať Criminal úspech, určite sa dočkáme aj ďalších lokalít. Môj tajný tip je Holandsko, Taliansko, Poľsko a Turecko.

Undone (Prime Video)

Amazon je známy investovaním do netradičných projektov a takým je aj tento. Animovaná, mierne psychadelická dráma od tvorcov psychadelického Bojack Horsemana. Niečo na spôsob Scaner Darkly, ale bez predlohy od Philipa K. Dicka.

Transparent Musicale Finale (Prime Video)

Seriál Transparent bol jednou z vlajkových lodí Amazonu, potom však prišli podobné problémy s hlavným predstaviteľom ako pri House of Cards a tak sa rozhodli zbaviť sexuálneho predátora a následne aj celého seriálu, ktorý mal pozitívnu odozvu u odbornej verejnosti. Šou o otcovi rodiny, z ktorej sa stala matka, sa teraz lúči špeciálnym muzikálnym číslom. Ak ste na seriál o “trochu” netradičnej rodine este nevideli, teraz je vhodný čas na binge watching.

Get Shorty / Chyťte ho (HBO)

Keď poviem, že Get shorty je seriálom o bývalom mafiánovi, ktorý sa rozhodol stať Hollywoodskym producentom, môže Vám to niečo pripomínať. Áno, ide o nové spracovanie knihy, ktorá si zažila v deväťdesiatych rokoch filmové spracovanie s hviezdnym obsadením. K týmto starým spracovaniam sa však už nevracajme, kdeže toto nové spracovanie má oveľa lepšie hodnotenie. Seriál na HBO GO je dostupný s obidvomi existujúcimi sériami.

Manifest (HBO)

Chuťovečka pre fanúšikov konšpiračno-mysterióznych seriálov má veľmi zaujímavý nápad – lietadlo plné pasažierov po štandardnom lete pristane o päť rokov neskôr ako vyštartovalo. Dostupná je naraz celá séria. Garanciou kvality má byť produkcia Roberta Zemeckisa.

Temple (HBO)

Úplná novinka z Británie, ktorá bude dostupná naraz s domovskou televíziou na ostrovoch, je novým spracovaním pôvodne škandinávskej čiernej komédie. A o čom to bude? O chirurgovi, ktorý si v londýnskom podzemí otvoril alternatívnu kliniku pre takých pacientov, ktorých by štandardná nemocnica neprijala.

Between two ferns (Netflix)

Ak hľadáte poriadny úlet, tak toto Vám nesmie ujsť. Zach Galifianakis uz dlhší čas robí “trochu” neštandardné rozhovory s celebritami, kde skúša ich mieru a výdrž. No a toto bude namiesto 10minutového rozhovoru celovečerné spracovanie a tešiť sa môžeme na Keanu Reevesa, Brie Larson, Benedict Cumberbatch, Peter Dinckdale a ďalší a jednu šialenú Road movie.

The Politician (Netflix)

Ryan Murphy je jeden z najúspešnejších producentov Ameriky, ktorý má na svojom konte projekty ako Glee alebo American Crime Story. S Netflixom podpísal dlhodobý kontrakt a politická dráma zo strednej školy je prvým v tomto balíku. Nový ambiciózny seriál stojí na silných hereckých menách ako Gwyneth Paltrow, Jessica Lange, January Jones alebo Zoey Deutch.  

Rihanna Savage X Fenty show (Prime Video)

Amazon prichádza po krátkom čase s ďalšou špeciálnou novinkou, ktorej súčasťou je Rihanna. Tentokrát nás čaká módna show. Rihanna sľubuje, že to nebude len obyčajná prehliadka na móle.

Komentujte cez Facebook

Related posts