novinky 

Podzimní sezóna na videoportálu Televizeseznam.cz přihraje zpět trenéra Hrouzka v seriálu Lajna 2

Spolu s profesionálními hokejovými kluby se na novou sezónu chystá i Stream. Fanoušci kultovního seriálu Lajna se dočkají osmidílného pokračování v podobě druhé série. Kromě toho nabídne produkce Streamu svým divákům i čtvrtou řadu reportérského cyklu Černota, tentokrát z prostřední množíren, či dvanáctidílnou minisérii Blbej den, ve které nejlepší čeští kaskadéři a zápasníci připravili pro diváky, na české poměry, ojedinělou akční podívanou. Zavítají k nám také dva cizinci z pořadu Jak nás vidí svět, aby na vlastní kůži zjistili, jaké to je být Čechem. Tématem ženského bezdomovectví provede druhá série dokumentu Bez domova a Tajemné podzemí prozkoumají diváci společně s badatelskou expedicí. Pokračování se dočkají i další oblíbené pořady z produkce Streamu, které diváci najdou na videoportálu Televizeseznam.cz.

 „Letos na podzim nás čeká premiéra jednoho seriálu a k tomu hned několik nových krátkých formátů. V některých z nich se řeší celospolečenské problémy, jako jsou množírny, ženy bez domova či násilí. Výjimečný je Blbej den, který je sice hraný, ale zároveň v něm nefigurují slavní herci jako například v Lajně 2, nýbrž ti nejlepší bojovníci z České republiky. Společný projekt manažera provozu Streamu Filipa Vážanského a producenta Tomáše Priknera je ojedinělý nejen po umělecko-technické stránce, ale i z hlediska obsahu,“ říká ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

V nabídceTelevizeseznam.cz se mohou diváci těšit i na pokračování oblíbených pořadů z produkce Streamu, například nové díly spotřebitelského pořadu A DOST! s Janem Tunou či na dokumentární cyklus Krvavá léta s Jiřím Padevětem. Nebude chybět ani pořad o nejoblíbenějších písních HitStory s Janem Dědkem, módu slavných si vezme na paškál Renato Salerno v lifestylovém magazínu Na hadry, celou řadu obdivuhodných uměleckých počinů divákům představí sochař Pavel Karous v pořadu Vetřelci a plameňáci a pro milovníky kriminálek bude pokračovat i Expertiza s forenzní genetičkou Halinou Šimkovou. Kazma se opět chopí různých řemesel v pořadu Kazma v práci. Stream nezapomíná ani na nejmenší, pro které má každý měsíc stovky nových příběhů pro děti v sekci Pohádky.

Lajna 2

Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) se potom, co si získal srdce hráčů i lidí z Havířova, vrací do Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší (Stanislav Šárský). Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Deniska (Hana Vagnerová). Jak asi dopadne vzájemný zápas Slavie a Havířů?

Režie: Vladimír Skórka

Scénář: Petr Kolečko

Hrají: Jiří Langmajer, Stanislav Šárský, Hana Vagnerová, Václav Neužil, Michal Suchánek, Tereza Vilišová, Tomáš Dastlík, Igor Bareš, Patrik Děrgel, Norbert Lichý, Zdeněk Piškula

„Abych pravdu řekl, druhá série se mi líbí ještě víc než ta první. Mohu slíbit, že opět nebude nouze o hlášky, které by se mohly zapsat divákům do paměti,“ pochvaluje si námět šéf hrané tvorby Daniel Strejc.

1. díl seriálu 24. září na Televizeseznam.cz.

Blbej den

Akční televizní minisérie o příbězích, které jsou často za hranou zákona.

Režie: Lukáš Šimandl

Scénář: Tomáš Prikner, Lukáš Šimandl, Ondřej Malina a Michal Karabec

Hrají: Karlos Terminátor Vémola, Jiří Denisa Procházka, Sandra Mašková, Marcus Matias Maciel, André Reinders, Michal Blackbeard Martínek, Jiří Žák, Ondřej Malina, Lukáš Slavíček, Jiří Liška a dalších 45 českých kaskadérů a fighterů

„Když za mnou producenti Tomáš s Václavem přišli s námětem na akční minisérii Blbej den, nevěřil jsem, že je v dnešní době a českých podmínkách reálné zprodukovat tak náročný projekt. Z výsledku jsem nadšený, nejde jen o dokonalé filmařsko-kaskadérské řemeslo či příběhy s pointou, ale i o zobrazení násilí v syrové podobě, které dává prostor k zamyšlení nad stále rostoucí agresivitou kolem nás. Krátké příběhy jsme doplnili komentářem odborníků na sebeobranu, soudní lékařství a trestní právo a výsledek je opravdu zajímavý,“ komentoval svůj projekt manažer provozu Streamu Filip Vážanský.

1. díl pořadu 1. října na Televizeseznam.cz.

Černota – 4. série

Reportérský cyklus ve čtvrté sérii odhaluje praktiky množíren psů a dalších domácích mazlíčků, které se pohybují i mimo zákon. Němé tváře jsou chované v otřesných podmínkách, které odporují právním předpisům o týrání zvířat, a chování obchodníků často hraničí s podvodným jednáním. Autentické záběry, chování policie i veterinární inspekce a pohled na současnou českou legislativu. To vše sleduje čtvrtá série dokumentu.

1. díl pořadu 12. září na Televizeseznam.cz.

Jak nás vidí svět – Dva cizinci v ČR

Již legendární pořad, který si oblíbily statisíce diváků a který má přes 25 milionů zhlédnutí, se dočká speciální série. Dva nejznámější protagonisté z Jak nás vidí svět, Chris a Manish, přijedou z Austrálie do České republiky. U nás budou na vlastní kůži ochutnávat klasickou českou gastronomii, kulturu a mnoho dalšího.

1. díl pořadu 14. září na Televizeseznam.cz.

Bez domova – 2. série

Ve druhé sérii dokumentárního cyklu Bez domova se vydáme do prostředí ženského bezdomovectví, o kterém se málo mluví. Na diváky čekají autentické příběhy žen, které jsou nebo byly na ulici a uslyší o utrpení a strastech, které takový život obnáší. Pořad představí organizace, které se pomocí ženám bez domova zabývají. V posledních dílech pak pořad odkryje často skloňované téma squattingu, jeho kořeny, jejich obyvatele a představí nejznámější squaty v Česku.

1. díl pořadu 15. října na Televizeseznam.cz.

Tajemné podzemí

Dvoučlenná badatelská expedice zavede diváky na místa, kam se jen tak někdo nedostane. Laco Lahoda, předseda Společnosti pro výzkum historického podzemí, v roli vůdce skupiny ukáže nejzajímavější podzemní objekty po celé České republice. Spolu s ním sestoupí do podzemí reportér Jaroslav Mareš, a podělí se tak o zážitek z leckdy velmi nepohodlné cesty, na jejímž konci jsou opuštěné protiatomové kryty, podzemní továrny, stará důlní díla či nádherné, lidem utajené, jeskyně.

1. díl pořadu 4. září na Televizeseznam.cz.

Sladká akademie

Pořadem Sladká akademie diváky provede sympatická cukrářka Helena Fléglová, která zároveň provozuje svoji vlastní akademii pečení. Ukáže, že i cukrařina na vysoké úrovni je v podstatě jednoduchá. Stačí se držet pár základních pravidel a postupů.

1. díl pořadu 3. října na Televizeseznam.cz.

H
Komentujte cez Facebook

Related posts