novinky 

Netflix prvýkrát zaznamenal stratu predplatiteľov v Amerike, globálne sa dostal nad 150 miliónov

V Netflixe sa nebudú rozdávať odmeny. Za aktuálnu situáciu si môže firma sama. Nepodarilo sa jej ani z polovice naplniť cieľ s počtom nových predplatiteľov a hoci celosvetovo sa dokázala prelomiť magickú hranicu 150 miliónov, na domácom trhu stratil 126 tisíc duší. Priznáva tiež, že očakávaný rast bol spomalený hlavne na tých trhoch, kde v uplynulom období zvyšovali ceny.

V oficiálnej správe akcionárom za druhý kvartál vedenie spoločnosti tiež uviedlo, že dôvodom je menej atraktívnych noviniek. To najzaujímavejšie totiž prišlo až na začiatku júla – tretia séria Stranger Things, najúspešnejší seriál na streamingových službách vôbec. Dá sa predpokladať, že v prípade posunutia premiéry o týždeň skôr by sme o strate predplatiteľov v USA vôbec nehovorili. Netflix však ohlasuje, že by mal v období do konca septembra ponúknuť aj tretiu sériu The Crown, záverečnú sériu Orange is the new Black, akčák Michaela Baya 6 Underground s Ryanom Reynoldsom a film Martina Scorseseho The Irishman, ktorý sa pre Oscarové ambície skôr očakával na koniec roka. Aj preto chcú dosiahnuť v čase bezprostredne pred nástupom nových šťúk v rybníku v podobe Apple TV+ a Disney+ až 7 miliónov nových predplatiteľov. Zdá sa, že to bude realistický cieľ, keďže na konci júna mal Netflix v neplatenej službe počas prvého mesiaca užívania až 6 miliónov ľudí – väčšina bola mimo USA.

Spoločnosť zdôraznila, že má v pláne zostať v nastavení uvádzať obsah bez reklám, i keď pripúšťa product placement. V tejto súvislosti verejne priznala, že pri najnovšej sérii Stranger Things mala uzavreté zmluvy so spoločnosťami Coca-Cola, Nike alebo Burger King. Tiež v súvislosti s marketingom pripomenula uzavretie dohody o spolupráci s tvorcami herného fenoménu Fortnite, spoločnosťou Epic Games ako aj na festivale E3 už ohlásené hry Stranger Things a Dark Crystal. Netflix však deklaruje, že ide výhradne o projekty s cieľom podpory fanúšikovejskej základne, pričom sa nechystá zmena biznis modelu.

Dočkali sme s aj odhalenia výsledkov viacerých noviniek z druhého kvartálu:

  • Our Planet sa stal najsledovanejším dokumentárnym seriálom Netflixu s 33 miliónmi videní
  • Dead To Me videlo za prvé štyri týždne od premiéry v 30 miliónoch domácnostiach
  • When They See Us dosiahlo za prvý mesiac 25 miliónov videní
  • Komédia Murder Mystery s Adamom Sandlerom a Jennifer Aniston za prvý mesiac videlo 73 miliónov domácností
  • The Perfect Date dosiahol za prvé štyri týždne 48 miliónov videní
  • Always Be My Maybe videlo v prvom mesiaci po premiére 32 miliónov domácností

Komentujte cez Facebook

Related posts