novinky Uncategorized 

Návrat z bojovej línie

Milí priatelia, uplynulé mesiace som sa výrazne menej venoval Veľkému obsahu. Premárnil som kľúčové ohlásenia troch nových služieb – Apple TV+, Disney+ a HBO Max. Niekoľko mesiacov som sa nevenoval ani prehľadu toho najdôležitejšiemu, čo pribudlo na Netflix, HBO GO alebo Amazon a áno, bolo toho veľa a viacero vecí som aj videl – či už novú sériu Stranger Things alebo Černobyľ či Good Omen. Zároveň ešte dobieham nové série Billions, Gomory alebo Big Little Lies. Osobitne som neoslávil ani viac (česky) dabovaných filmov a seriálov na Netflixe. Medzi nami, ušetrite si čas a namiesto Murder Mystery si pustite nového Shafta.

Dôvod, prečo som zo streamingových služieb zmizol, je jasný. Hodiny, ktoré som v minulosti venoval práve tejto stránke, som doslova zabil vo svete Fortnite. Áno, ako hovorí šéf obsahu Netflixu, Ted Sarandos – toho hlavného súpera streamingového lídra. Môžem potvrdiť jednu vec – kým pri sledovaní filmov a seriálov dokážete robiť aj ďalšie veci (napríklad písať analýzy alebo diskutovať s priateľmi na messangeri), tak pri behaní po ostrove Athena so zbraňou v ruke dokážete akurát tak počúvať nejaký podcast. A tých podcastov som za uplynulé mesiace počul veľa. Zopár odporúčaní nájdete v jednom z budúcich článkov.

Múdri ľudia hovoria, že základom toho, aby sa človek zbavil nejakej závislosti, je pomenovať ju. A áno, svet Fortnite ma do seba vtiahol, bavilo ma plniť úlohy a zbierať rôzne raritné vylepšenia. Osobitne ma teší, že som získal špeciálny skin Jima Hoppera zo Stranger Things. Ale toto všetko je len cesta k budovaniu závislosti. Takej, kvôli ktorej predvolali vedenie spoločnosti Epic na vypočutie v Britskom parlamente, ktorú navrhol zakázať pre svoju návikovosť princ Harry a z ktorej sa podľa britskej tlače lieči aj hráči Premier League.

Moja posledná rozlúčka so svetom Fortnite bude v špeciálnom článku pre júlové vydanie časopisu Stratégie, kde hovorím o tom, že je to viac ako hra. Je to samostatný svet, ktorý generuje veľké peniaze, láka značky na ich prezentáciu a najnovšie buduje vlastnú alternatívu k messangerovým aplikáciam. Ak vás táto téma zaujíma, toto vydanie vyjde na prelome júla a augusta.

Ak vás zaujímajú veci zo sveta streamingových služieb, sľubujem svoj návrat k písaniu, analyzovaniu a odporúčaniu. Už v najbližších dňoch nás čaká ohlásenie výsledkov Netflixu za druhý štvrťrok alebo San Diego Comic Con s ohlásením nových seriálov a pokračovaní. Konečne chcem spustiť aj rubriku Na vlastné oči, kde na rozdiel od väčšiny novinárov budem hodnotiť seriály až po dopozeraní poslednej epizódy seriálu…

Iste bude na Veľkom Obsahu o čom hovoriť…

Komentujte cez Facebook

Related posts