novinky 

Comic-Con 2019, Deň druhý: A prišiel Zaklínač.

Po skôr filmovom štvrtku bol piatok v San Diegu viac venovaný seriálom. Silným a výpravným. A všetkých ovládol jeden – Zaklínač.

V tejto chvíli niet pochýb, kto preberie vládu po odchode série Hry o tróny. Trón po HBO ovládne na konci roka Netflix so svojim Zaklínačom. Za všetko hovorí trailer. Už len si treba počkať na to, ako hlasne budú kritickí fanúšikovia knižnej série. Ale s tým sme už vopred vysporiadaní. Veď knihožrútom prekážal Pán prsteňov, Hra o tróny ale trebárs aj najnovšie Dobré znamenia. Ak sa neozvú, bude skôr chyba marketingu, že ich málo oslovili. No na Netflix v čase nástupu Disney+ alebo Apple TV+ bude potrebovať silné lákadlo.

Zaklínač nie je jedinou fantasy sériou, ktorú Netflix promoval. Aj s tvorcami uviedol sériu The Dark Crystal. Tá bude mať premiéru už na konci augusta. Dá sa predpokladať, že Temný kryštál bude konkurovať jesennej novinke HBO, Dark Materials. A to nielen kvôli tomu, že obidve série majú v názve „temné“, ale zrejme budú obidve cieliť na mladšie publikum.

V piatok sme prvýkrát počuli bratov Russovcov, zodpovedných za najnovších Avengerov. Pre Netflix majú vytvoriť animovanú verziu kartovej hry Magic: The Gathering. Ako povedali, látky je toľko, že môže mať presah aj do hranej tvorby.

S fantasy sériou prišiel aj Amazon. Carnival Row sa nakrúcal v Prahe, má hviezdne obsadenie a tešiť sa na toto mestské fantasy zasadené do viktoriánskej doby budeme už na konci augusta. Verme, že to dopadne lepšie ako Good Omen.

Tradične veľký priestor dostali aj zombíci. Tvorcovia predstavili novinky spojené s desiatou sériou The Walking Dead, šiestou sériou Fear The Walking Dead, ale aj chystaných spin-offov, ktoré by mali byť vytvorené okolo konkrétnych postáv. Vlastný príbeh okolo Negana by sme mohli vidieť po skončení celej série TWD, samostatný film okolo Ricka Grimesa by dokonca mohol smerovať aj do kina. Ak ste nevideli deviatu sériu TWD, nasledujúci štvorminútový trailer na tú desiatu je plný spoilerov, takže len na vlastné riziko.

A sklamanie piatka? Žiaľ, Hra o tróny. Už vopred jej kľúčoví tvorcovia – scenáristi a režiséri ohlásili, že do San Diega tento rok neprídu. A hoci sme mali panel s hereckými hviezdami, dočkali sme sa len takých milých rečí pre fanúšikov, ale konkrétne o očakávaných spin-offoch. Tak snáď nabudúce.

Komentujte cez Facebook

Related posts