novinky 

Miloš Čermák posiluje Seznam.cz

Od 1. června začne Miloš Čermák externě spolupracovat se zpravodajským týmem internetové jedničky Seznam.cz. Čermák bude pro Seznam Zprávy pravidelně připravovat originální autorský komentář, v Televizi Seznam bude mít vlastní publicistický pořad, který stanice letos na podzim uvede.

Miloš Čermák působil do letošního února na pozici šéfredaktora iHNed.cz. Předtím pracoval jako šéfkomentátor v Lidových novinách či redaktor v časopise Reflex, je autorem pořadů Zavináč, Bez obalu a Letem světem pro Českou televizi. V roce 2010 obdržel ocenění Křišťálová Lupa v kategorii Osobnost roku.

„Chtěl bych vzít témata a způsob psaní, které v posledních letech charakterizovaly mou poslední stranu v pátečních Hospodářských novinách, a dát jí pro Seznam Zprávy trochu webovější podobu. Svým způsobem je to v mém případě návrat. V roce 2000 jsem pro Seznam psal po dobu jednoho roku každý týden texty pod hlavičkou Deník Miloše Čermáka. Uplynulo skoro dvacet let, změnila se spousta věcí včetně mě, a proto mě baví na to částečně i navázat,” říká Miloš Čermák.

„Miloš Čermák patří mezi nejvýraznější jména české publicistiky. Věřím, že do silného autorského týmu Seznamu dobře zapadne a pomůže nám naplňovat náš dlouhodobý cíl – být původním, nezávislým zdrojem kvalitních komentářů a analýz od nejlepších tuzemských novinářů,” říká Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a TV.

Komentujte cez Facebook

Related posts