novinky 

Mall.tv se rozšiřuje na Slovensko, originální i lokalizované pořady a seriály nabídne od podzimu

Po českých divácích chce Mall.tv oslovit i slovenské. O plánech rozšířit stávající portfolio o originální slovenskou tvorbu doplněnou původními seriály a pořady tuzemské internetové televize informoval její šéfproducent Lukáš Záhoř na 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.  Pilotní vysílání bude spuštěno na podzim a stejně jako v Česku bude dostupné bez registrace a  zdarma. Součástí programové nabídky bude desítka slovenských titulů, které vznikají v bratislavské redakci vedené Danem Danglem. Vedle nich budou k  vidění ve slovenském znění sitcom Stylista, dokumentární série Uprchlická vlna, titulky opatřená Menutovka od Koko nebo další novinky podzimního schématu. Lokalizovaný bude i web internetové televize a všechny její aplikace. 

„Popravdě jsem nečekal, že hranice překročíme tak brzy – přesně rok po našem vlastním startu. Ale když mi Dano Dangl přišel loni pogratulovat k rozjezdu Mall.tv a mezi řečí se zmínil, že sám už dlouho uvažuje, že by podobný projekt rozjel, tak mi navzdory zběsilému tempu našich příprav bylo jasné, že na Slovensku bych chtěl spojovat síly právě s Danem. Nejen, že mu věřím a že zná dokonale slovenské prostředí, ale také má kolem sebe okruh velmi kreativních lidí. Myšlenkou jsme se proto začali zabývat intenzivněji, připravili spolu plán pilotního provozu, projednali ho s akcionáři a na přelomu roku se z nápadu stala výzva. Výzva, která nám poprvé umožní oslovit jiné než české publikum. Těšíme se na zkušenosti, které nám přinese, a jsme zvědaví na reakce slovenských diváků,“ říká šéfproducent internetové televize Mall.tv Lukáš Záhoř. 

Vstup Mall.tv na slovenský trh je s ohledem na obchodní aktivity Mall Group a kulturní blízkost obou zemí logickým krokem. E-commerce skupina, které je internetová televize součástí, byla první, která v regionu střední a východní Evropy vsadila na produkci vlastní hrané tvorby. V první fázi slovenské lokalizace je ve spolupráci se šéfproducentem Danem Danglem plánováno tříměsíční pilotní vysílání.

Komentujte cez Facebook

Related posts