novinky 

Události Luďka Staňka mění formát, jejich tvůrce je novým moderátorem Press klubu

Hned dva formáty přibydou v průběhu května do profesního portfolia Luďka Staňka. Pro publicistu, scenáristu, dramaturga a stand-up komika s více než dvacetiletou praxí v českých médiích přitom v jistém ohledu půjde o novou pracovní zkušenost. Nejenže bude diváky dosavadního týdeníku Události Luďka Staňka svými kritickými postřehy a břitkým humorem bavit na internetové televizi Mall.tv každý všední večer, ale nově ho mohou slyšet také posluchači Frekvence 1. V rozhlasovém éteru se týden co týden ptát na názory hostů diskuzního pořadu Press klub.

 „Ke změně jsme se rozhodli jednak proto, abychom mohli rychleji reagovat na zprávy a měli všechny vtipy jako první, a za druhé proto, že to ještě nikdy nikdo nezkusil, respektive lidem, kteří to zkusili, se to nepovedlo. Chceme být pionýři a uspět tam, kde všichni ostatní předtím selhali,“ vysvětluje s nadsázkou Luděk Staněk. S přechodem jeho Událostí z týdenní na denní periodicitu přitom souvisí i další změny, které satirický pořad internetové televize Mall.tv zaznamenává. Tou nejzásadnější je rozšíření tvůrčího týmu. „Přibyli scenáristé Rostislav Oboňa, legenda českého Twitteru tweetující pod přezdívkou @stary_mrzout, Ondřej Formánek a Dominik Dabrowskicož jsou všechno nesmírně talentovaní lidé, takže kvalita výsledného materiálu stoupne nepochybně,“ pochvaluje si spolupráci Staněk, který bude aktuální dění u nás i ve světě, včetně toho virtuálního, glosovat každý všední večer do konce června. Pak se podle jeho slov uvidí.

Nově se Luděk Staněk představuje také jako jeden z moderátorů podvečerního diskuzního pořadu Press klub, který vysílá od pondělí do pátku Frekvence 1. „Luděk má poměrně vyhraněné názory a zároveň smysl pro humor. A to je skvělá kombinace,“ vysvětluje angažmá ředitel Frekvence 1 Miroslav Škoda, který oceňuje i Staňkovy dlouholeté zkušenosti s psanou žurnalistikou. „Čtu rád jeho rozhovory, je v nich zaujetí a vášeň. Líbí se mi i jeho expresivní projev na Mall.tv. Luděk nám zkrátka ideálně zapadá do nové, modernější podoby Press klubu,“ slibuje si od čerstvé posily Škoda.

„Press klub je skvělý formát, který umožňuje zpovídat opravdu významné, zajímavé a aktuální hosty. Pro mě byly rozhovory prvním důvodem, proč jsem se kdysi začal věnovat novinařině a jsem rád, že mám možnost si je vyzkoušet i v rozhlasovém formátu,“ dodává Staněk. Ten uvádí Press klub jednou týdně.  Ve čtvrtek 23. května bude v 18:00 jeho hostem globální stratég, kouč a mentor Jan Mühlfeit.

Novou vizuální podobu Událostí Luďka Staňka má na svědomí Lukáš Veverka, držitel Českého lva za nejlepší plakát (foto MALL.TV)

Komentujte cez Facebook

Related posts