novinky tipy 

1 plus 9 vecí, ktoré treba vidieť v apríli 2019

Namiesto tradičných 10 vecí, ktoré treba vidieť v tomto mesiaci je tu netradične 1+9. Je tu totiž jeden titul, ktorý bude od ostatných vytŕčať asi tak ako Burj Khalifa v Dubaji. Áno, začíname sa lúčiť so seriálom, ktorý niekoľko sezón za sebou bol takým fenoménom, že okrem televíznych cien vyhrával aj v tabuľkách pirátskych sťahovaní. Otázke teda znie – čo môžeme vidieť v apríli okrem finálovej série Hry o tróny?

Hra o tróny – záverečná séria (HBO GO)
Slová sú zbytočné. Toto je jedna z udalostí tohto roka. Škoda len, že nás čaká šesť epizód a potom zvonec a koniec. A zároveň, že na každý diel musíme čakať týždeň, takže ak vyznávate binge watching, budete čeliť takým spoilerom, že si budete musieť vypnúť Facebook, Twitter aj Instagram.
Viceprezidentka – záverečná séria (HBO GO)
Rovnako ide o finálovú sériu. Jedna  z najlepších politických komédií sa lúči a čaká nás veľký žúr… Ak ste tento skvost zatiaľ neobjavili, treba si doplniť medzery. Nebudete ľutovať.
Unicorn Store (Netflix)
Možno trochu aprílová novinka, nuž ale posúďte. Captain Marvel Brie Larson prichádza na pozvanie Nicka Furyho teda Samuela L. Jacksona naplniť si sen a otvoriť obchod s jednorožcami. A keby ste si mysleli, že jednorožci neexistujú – hovorím vám jedno – existujú, len pribrali a sú z nich nosorožce.
You vs. Wild (Netflix)
Veľmi zaujímavý a netradičný projekt. Netflix prináša ďalšiu interaktívnu “televíziu”, tentokrát z divočniny. Každý divák si na miestach často na hranici života a smrti bude môcť vybrať, akú cestu si zvolí.
Proces proti Adnanovi Syedovi (HBO GO)
Príbeh stredoškoláka Adnana Syeda, ktorý bol odsúdený za vraždu svojej bývalej priateľky, preslávil celkovo formát kriminálnych podcastov. Teraz sa na prípad známy z podcastu Serial dostal teraz podobu dokumentárneho seriálu. A tak ak máte radi tento žáner v štýle Making a Murder, tak toto bude presne vaša šálka kávy.
Disappearance of Madeleine McCann (Netflix)
Ďalší skutočný kriminálny príbeh, ktorý sa dočkal seriálového spracovania. Kým za roky, ktoré uplynuli od zmiznutia trojročnej Madeleine, sa nepodarilo polícii dievčatko nájsť, tak možno tento seriál prinesie niečo nové k tomuto veľmi zvláštnemu prípadu.
Killing Eve – 2. séria (HBO GO)
Na muške bol jedným z najlepších seriálov minulého roka. BBC veľmi rýchlo vytvorila druhú sériu a trailery sľubujú, že v kvalite by sa nemalo ustupovať. Hra na mačku a myš, kde sa úlohy často striedajú medzi psychopatickou nájomnou vrahyňou a policajnou vyšetrovateľkou so skvelou Sandrou Oh bude super zábavou na niekoľko jarných dní.
Our Planet (Netflix)
Netflix počas tohtoročného Super Bowlu nepromoval žiaden veľkorozpočtový sci-fi seriál ani novinku postavenú na najväčších hollywoodskych hviezdach. Namiesto toho sa jeho vlajkovou loďou stal prírodopisný seriál s audiokomentárom Richarda Attenborougha. Skvelé zábery z nedotknutej prírody, kde sú si zvieratá stále pánmi, posúvajú poznávanie prírody do novej, Ultra HD 4K formy a ako ukazujú hodnotenia na IMDB (skóre po prvom dni na 9,8 z 10)  to bude patriť k vrcholom dokumentárnej tvorby tohto roka.
Kevin Hart: Irresponsible (Netlfix)
Kevin Hart patrí medzi najúspešnejších komikov súčasnosti. Nezabúda ani na svoje stand-upové korene, ku ktorým sa vracia práve v tomto špeciáli. Ak čakáte pochmúrnu atmosféru nejakého zadymeného baru, zabudnite. Kevin Hart, ktorému zložil poklonu aj Ricky Gervais v After Life, so svojimi vtipmi vypredáva veľké sály, za ktoré by sa nehanbila ani Beyonce. A keď vás chytí – ako sa hovorí – za srdiečko (alebo bránicu), môžete si dať aj jeho ďalšie špeciály dostupné na Netflixe.
Street Food (Netflix)
Ešte jedna chuťovka, hlavne pre hipsterov. Tvorcovia gastro sérií Chef’s Table prichádzajú s novinkou, ktorá sa venuje tzv. pouličnému jednu. Zabudnite na jednoduché párky natlačené do obschnutých rohlíkov. Toto bude delikatesa, za ktorou sa oplatí cestovať.
Trailer zatiaľ nie je dostupný
Komentujte cez Facebook

Related posts