novinky 

Všetko nové, čo nám predstavil Apple

Veľmi očakávané predstavenie nových služieb Apple, ktoré znamenajú rozšírenie prístupu k obsahu. Pripravte si kreditky, toto rozhýbe vašim rozpočtom…

Apple TV

Apple chystá aktualizáciu služby Apple TV, služba bude integrovať okrem iných aj už existujúce služby ako Playstation vue, Prime Video alebo Hulu. Tí, ktorí Apple TV majú už dnes, sa potešia, že nebudú už musieť otvárať aplikáciu každej jednej služby, ale všetko bude integrované podobným spôsobom, ako aplikácia Netflixu s odporúčaniami na ďalšie sledovanie. Až na ten detail, že zatiaľ obsah Netflixu nebude na rozdiel od HBO alebo Amazonu v tomto systéme integrovaný. Aktualizácia bude v máji, na jar by mala byť aplikácia dostupná aj na smart televízoroch značiek Samsung alebo LG a na jeseň konečne aj pre macy.

Apple TV+

Najočakávanejšia časť celej prezentácie, spustenie novej video služby, samozrejme prišla až na záver. Tešiť sa môžeme na projekty tých najsilnejších mien Hollywood ako je Steven Spielberg, Oprah, J.J. Abrams, M Night Shaymalan, Ron Howard, Damien Chazelle, Steve Carell, Jenifer Aniston, Reese Whiterspoon, Jason Momoa, Kumail Nanjiani… budú už od začiatku služby spojení s touto novou značkou. Veľkolepo oznámená služba si na svoj štart ešte bude musieť počkať až na jeseň. Žiaľ, nedozvedeli sme sa, koľko si Apple za túto službu bude účtovať.

Apple News

Do aplikácie Apple News, ktorá funguje ako agregátor správ z portálov, pridáva časopisy cez platené rozšírenie Apple News+. Medzi 300 zaradenými časopismi v jednom balíku budú okrem iných Wired, GQ, National Geographic alebo Rolling Stone. Navyše súčasťou tejto novej služby bude aj prístup k platenému obsahu ako LA Times alebo Wall Street Journal. Apple vyčíslil, ak by si človek všetko predplatil, stálo by ho to 8.000 dolárov, avšak služba bude spoplatnená za 9,9 USD, pričom služba je zdieľateľná v rámci rodinného konta. Služba je však v tejto chvíli dostupná v USA a Kanade, do Európy má prísť až na jeseň, pričom pilotom bude Veľká Británia.

Apple Card

Apple rozširuje svoje služby v rámci Apple Pay s novou vlastnou kreditnou kartou Apple Card. Zákazníkom ponúka cash back vo výške 2%, pri platbe za služby Apple dokonca 3%. Karta bude bez poplatkov priamo v rámci mobilného zariadenia, pričom bude priamo spolupracovať s bankou Goldman Sachs a Master Card. Opäť sa veľmi netešme – Apple Card bude dostupná od leta len v USA.

App Store

Novinkou pre hráčov na všetkých Apple platformách je platená služba Apple Arcade. Prístup k viac ako 100 plateným hrám bude mať užívateľ tak na iPhone, iPade ale aj Macu alebo Apple TV a to aj v offline prostredí. Služba bude spustená naraz v 150 krajinách, čo znamená, že zrejme aj v našom regióne, avšak až od jesene. Apple neprezradil, aká bude cena služby.

Záverečný sumár

Apple centralizovaním služby pod Apple TV, ktorá bude dostupná aj na smart televízoroch, má šancu dosiahnuť vyššiu monetizáciu cez iné platformy, čo je kľúčová cesta k úspechu. Pokiaľ však budete chcieť využívať Apple TV+, Apple News+ aj Apple Arcade, môžete začať vo svojom rodinnom rozpočte počítať predbežne s 30 EURO navyše, čo možno je menej ako jedna káva denne, ale… Skvelý nápad s integrovaním služieb, je však škoda, že nie je isté, či do Apple TV+ bude integrovaný Netflix (zatiaľ nie), Disney+, YouTube alebo Facebookové videá.

Komentujte cez Facebook

Related posts