novinky rebríčky 

Slováci a Česi na HBO GO – Čo máme spoločné a čím sa odlišujeme

Služba HBO GO je podobná pre Slovákov a Čechov a preto nám môže povedať veľa o tom, či máme rovnaký vkus. Niektoré zistenia vás určite prekvapia. Najpopulárnejším filmom v oboch krajinách boli v decembri Avengers a seriálom Teória veľkého tresku.

HBO uvoľnila informáciu o najsledovanejších tituloch za december 2018 pre Slovensko a Českú republiku. Tu je malé porovnanie rebríčkov.

Filmy

V decembri prišli do knižnice HBO GO Avengers: Infinity War, ktoré sa prirodzene dostali na oboch stranách Moravy na jednotku. V TOP 10 sa objavili aj ďalšie komixovky – Spider-Man, Thor: Ragnarok a Black Panther. Jediným titulom v slovenskej najlepšej desiatke, ktorý sa neobjavil v českej, bol Blade Runner, kým jediným titulom z českej desiatky, ktorý sa nepodarilo preraziť medzi najlepšie slovenské, bol Fantastic Beasts.

Top 10 filmy SR 12/18

  1. AVENGERS: INFINITY WAR
  2. SPIDER-MAN: HOMECOMING
  3. THE BOSS BABY
  4. FERDINAND
  5. THOR: RAGNAROK
  6. GEOSTORM
  7. BLACK PANTHER (2018)
  8. PETER RABBIT
  9. MURDER ON THE ORIENT EXPRESS (2017)
  10. BLADE RUNNER 2049

Top 10 filmy ČR 12/18

  1. AVENGERS: INFINITY WAR
  2. THE BOSS BABY
  3. SPIDER-MAN: HOMECOMING
  4. BLACK PANTHER (2018)
  5. FERDINAND
  6. GEOSTORM
  7. PETER RABBIT
  8. MURDER ON THE ORIENT EXPRESS (2017)
  9. THOR: RAGNAROK
  10. FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

 

Seriály

Je veľmi zaujímavé, prvé dve priečky sú rovnaké v oboch krajinách, hoci nejde o novinky a v prípade dvojky, Hry o tróny ide o titul už viac ako rok po premiére. Obidva rebríčky dokazujú, že manažment HBO urobil dobre, keď investoval do kúpy nielen Teórie veľkého tresku, ale aj Mladého Sheldona. Čím sa Slováci a Česi líšia, je fakt, že na Slovensku sledujú HBO GO zrejme starší diváci vďaka umiestneniu seriálov Britannia a Sharp Objects, kým v Česku je HBO GO skôr rodinnou zábavou aj pre mladších divákov vďaka vyššiemu umiestneniu animákov ako Prasátko Pepa a Labková patrola (Paw Patrol). Zaujímavosťou je, že v slovenskej TOP 10 na rozdiel od Česka figuruje aj český seriál Až po uši.

TOP 10 SERIÁLY SR 12/18

  1. THE BIG BANG THEORY
  2. GAME OF THRONES
  3. WESTWORLD
  4. YOUNG SHELDON
  5. THE HANDMAID’S TALE
  6. PAW PATROL
  7. THE MIDDLE
  8. BRITANNIA
  9. AŽ PO UŠI
  10. SHARP OBJECTS

TOP 10 SERIÁLY ČR 12/18

  1. THE BIG BANG THEORY
  2. GAME OF THRONES
  3. YOUNG SHELDON
  4. THE MIDDLE
  5. WESTWORLD
  6. THE HANDMAID’S TALE
  7. PEPPA PIG
  8. MODERN FAMILY
  9. PAW PATROL
  10. RAY DONOVAN

Každopádne, je veľmi zaujímavé, že podľa zistení Filmtoro, knižnica HBO GO na Slovensku obsahuje 1827 filmov a seriálov, kým v Čechách o takmer 400 menej, teda 1482 titulov. Tituly v rebríčkoch sú novinky a dostupné v oboch krajinách.

Komentujte cez Facebook

Related posts