novinky 

Čo si pustiť, keď už máme tie české titulky

Naši českí kamaráti si už zvykli na to, že na Netflixe majú takmer každý desiaty titul s českými titulkami. Keďže pre Slovákov je to nová skúsenosť, tu je päť tipov na filmy a päť tipov na seriály nielen pre tento víkend. A nezabudnite, ak ste ešte neboli na Netflixe registrovaní, môžete si ho vyskúšať bezplatne počas jedného mesiaca. A využite najvyšší program (keď už je zadarmo), aby naraz mohli pozerať viacerí na rôznych zariadeniach.

Filmy:

ROMA (IMDB: 8,0/10)

Film, o ktorom sa aktuálne najviac hovorí. Netflixu sa s osobným návratom Alfonsa Cuarona do detstva podarilo vypáliť rybník veľkým štúdiám a aktuálne je hlavným favoritom na Oscara. Kombinácia originálnej španielčiny s anglickými titulkami nie je nič extra. Takto je celkový komfort porovnateľný so zážitkom v kine. Obzvlášť, ak máte veľkú obrazovku.

POLAR (IMDB 6,3/10)

Tohtoročná novinka priamo z produkcie Netflixu. Drsný severský akčák najčastjšie porovnávaný s Johnom Wickom. Ideálne na vyčistenie hlavy po náročnom týždni.

BIG LEBOWSKI (IMDB 8,1/10)

Kultová klasika porovnateľná s Pulp Fiction. Fajnšmekrom netreba vysvetľovať viac, tí, ktorí nepoznajú, len jednoducho musia svoje nedostatky doplniť.

SPLIT (IMDB 7,3/10)

M. Night Shaymalan bol istou novou nádejou pre americký film, keď zaujal Šiestym zmyslom. Avšak odvtedy išla jeho krivka dole. No práve týmto snímkom sa mu podarilo vrátiť späť. Viacnásobne rozpoltená osobnosť psychopata zároveň únosca tínedžeriek. Výborne zahrané ale aj zrežírované. A po dopozeraní možno ešte stihnete v kine jeho pokračovanie s názvom Glass.

VERTIGO (IMDB 8,3/10)

Absolútna klasika, podľa niektorých hodnotení aj najlepší film všetkých dôb. Úprimne, môj film číslo 1. Hitchcockovo majstrovské dielo, ktoré je erotickým thrillerom bez toho, aby v ňom bolo odhalené čokoľvek.

Seriály

BETTER CALL SAUL (IMDB 8,7/10)

Prequel Breaking Bad zabaví nielen tých, ktorí majú radi spomínaný seriál o domácej produkcii metu, ale aj fanúšikov vyslovene bizarných malomestských postavičiek okolo advokáta Saula.

THE GOOD PLACE (IMDB 8,2/10)

Moja obľúbená chuťovka, paradoxne v našich končinách prehliadaná komédia o tom, čo sa stane, keď sa po smrti dostane „nehodná“ osoba do neba. Výborný humor a skvelá výprava.

GOTHAM (IMDB 7,8/10)

Na Netflixe je niekoľko komixových seriálov a to aj českou lokalizáciou vrátane jeho vlastnej produkcie, ale tento je naozaj skvelý. Príbeh z Gothamu, kým Batman bol ešte len malým chlapcom a komisár Gordon len mladým policajtom v meste prehnitom korupciou a mafiánskymi spormi.

MAKING A MURDER (IMDB: 8,7/10)

Silnou stránkou Netflixu sú pôvodné dokumentárne seriály, ktoré rozoberajú vo viacerých dieloch jednu udalosť. Takým je práve aj Making a murder, dokument, v ktorom celú sériou podrobne rozoberú tvorcovia jeden kriminálny prípad.

NIGHTFLYERS (IMDB 6,1/10)

Absolútna novinka a hneď s českými titulkami. Očakávaný nový seriál podľa knihy Georgea R. Martina, autora Hry o tróny. Nečakajte však fantasy a drakov, ale sci-fi v otvorenom vesmíre.

Komentujte cez Facebook

Related posts