novinky tipy 

10 vecí, ktoré treba vidieť vo februári 2019

Najkratší mesiac roka je v plnom prúde. Pre pracovné povinnosti sa k obvyklým tipom na február dostávam až teraz, pričom niektoré z nich som už videl celé a určite nie je to nič zbytočné a zlé.

Umbrella Academy (Netflix)

Netflix sa postupne lúči s hrdinami od Marvelovcov a nasadzuje svojho čierneho koňa, komixy z Dark Horse. Novinka Umbrella Academy je v akčnosti porovnateľná s Defendermi, navyše je však skvelá výprava, humor a dobré herecké obsadenie. Škoda, že prvá séria obsahuje len desať epizód a v podstate ide len o predstavovanie hlavných hrdinov. Netflix sa o komixového diváka zjavne nemusí báť.

Deadly Class (HBO)

Ešte jedna komixovka, ale pre zmenu na HBO. Deadly Class je postavená na mladých hrdinoch, či skôr antihrdinoch, ktorí sa učia umeniu zabíjať. Seriál miestami pripomína atmosféru prvého dielu Kill Bill a je ako stvorený na vyčistenie hlavy po náročnom pracovnom týždni alebo skúškach v škole.

Black Monday (HBO)

Ak vás bavil Vlk z Wall Street, tak toto bude vaša šálka kávy. Seriál zasadený približne rovnakého obdobia, ohraničený pádom Newyorskej burzy. V porovnaní so spomínaným filmom sa dočkáte viac čierneho humoru a ešte viac podrazov zo sveta veľmi veľkých peňazí.

High Flying Bird (Netflix)
Filmový kúsok od skutočného majstra svojho remesla, Stevena Soderberga, ktorý okrem hitoviek ako Ocean 11, robí aj mnohé alternatívne kúsky ako Sex, lži a video alebo Mosaic. Tento film nakrútený špeciálne pre Netflix je zo sveta basketbalu, aj keď z hry v ňom uvidíte pramálo. Ukazuje svet profesionálneho basketbalu počas takzvanej hráčskej odstávky a možnosti, ktoré si jednotliví hráči a manažéri môžu dovoliť. Navyše Soderberg film prekladá dokumentárnymi vyjadreniami profesionálnych basketbalistov, kde hovoria o svojich nováčkovských rokoch.
Following (HBO)
HBO do svojej knižnice dopĺňa aj tento mesiac jednu seriálovú klasiku a vo februári to je Following, ktorý pred rokmi intenzívne zarezonoval v USA. Kriminálka, v ktorej FBI je na stope sériového vraha po jeho úteku z väzenia.  Ten si na slobode vybudoval celú sieť svojich podporovateľov medzi ďalšími vrahmi a vyznávačmi diabolského kultu.
O.G. (HBO)
Ak je Jeffrey Wright (nielen) vďaka Westworldu vašim obľúbeným hercom a máte radi drámy z väzeňského sveta, tak O.G. nemôžete obísť. Film nakrútený v skutočnom tvrdom americkom väzení, v ktorom budete svedkom vnútornej dilemy muža s jednou nohou na slobode a druhou v jeho predĺžení.
Russian Doll (Netflix)
Pred rokmi sme tu mali film Na Hromnice o deň viac. Podobný princíp má aj táto netflixová novinka s tým rozdielom, že namiesto suchárskeho novinára kdesi v zapadákove tu máme mladú dievčinu, ktorá dobýva newyorskú klubovú scénu. To všetko okorenené o cynizmus a čierny humor s hodnotením 8,1/10 na IMDB.
Pose (Netflix)
Ešte jeden kúsok z newyorských klubov. Pose je návratom do osemdesiatych rokov, plných luxusu, neviazaných vzťahov ale aj strašiaka AIDS. Seriál bol nominovaný na viacero cien, medzi inými aj v dvoch kategóriách Zlatých Glóbusov.
Period. End of Sentence (Netflix)
Netflix je tradične silný v dokumentoch, ktorým sa darí uspieť aj medzi Oscarovými nomináciami. Period je novinka o vnímaní menštruácie v Indii a poslednú februárovú nedeľu bude bojovať o cenu Akadémie v kategórii najlepší krátky dokumentárny film. Navyše je dostupný aj s českými titulkami.
I am the night (HBO)
Seriálová novinka pre tých, čo si radi obhrýzajú nechty a za všetkých hľadajú skryté súvislosti. Dráma Ja som noc je príbehom dievčaťa, ktoré po pôrode odložila jej matka, a teraz sa jej začnú diať zvláštne veci. A keďže sa to odohráva v Los Angeles, dočkáme sa aj temných tajomstiev hollywoodskych hviezd.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts