novinky 

Temný prípad / True detective sa vracia v tretej sérii

1980: Will a Julie Purcelloví, deti, ktorých rodičia sa spolu hádajú, sa týždeň po Halloweene v meste West Finger stratia.
2015: Detektív Wayne Hays, postavený mimo službu, ktorý pôvodne zločin vyšetroval, je požiadaný producentom dokumentárnych filmov založených na skutočných udalostiach, aby sa k prípadu vrátil.

TEMNÝ PRÍPAD, ktorého scenár vytvoril Nic Pizzolatto, sa vracia šesťdielnou treťou sériou. Prvé dve časti budú mať na HBO exkluzívnu premiéru v pondelok 14. januára, ďalšie budú mať premiéru nasledujúci pondelok.
Tretia séria sa odohráva v troch rôznych časových rovinách a rozpráva o desivom čine spáchanom pred množstvom rokov, ktorého záhadnosť sa s pribúdajúcimi rokmi len prehlbuje. Mahershala Ali (držiteľ Oscara za Moonlight) hrá policajného detektíva Wayna Haysa, Stephen Dorff (Odnikiaľ niekam) sa predstaví ako Roland West, Haysov kolega a Carmen Ejogo (Selma) stvárňuje učiteľku a spisovateľku Améliu Reardon.
V roku 2015, sa detektív postavený mimo službu, ktorému už pamäť neslúži práve najlepšie, obzerá za zmiznutím dvanásťročného Willa a desaťročnej Julie Purcellových. Vracajú sa mu spomienky na dni a týždne po tejto desivej udalosti, ktorá sa odohrala v osemdesiatych rokoch.  Zároveň sa v myšlienkach vracia aj k udalostiam z rokov deväťdesiatych, kedy boli spolu s kolegom Rolandom Westom postavení mimo službu po nečakanému zlome v prípade.
Novú sériu seriálu TRUE DETECTIVE, natočenú v Arkansase, napísal Nic Pizzolatto, a to okrem štvrtej časti, ktorej autorom je David Milch (Deadwood), a šiestej časti, ktorú napísal scenárista spolu s Grahamom Gordym (Quarry). Pizzolatto ako debutant dva diely režíroval, ďalšími režisérmi seriálu sú Jeremy Saulnier (Hold the Dark) a Daniel Sackheim (Hra o tróny).

 

TEMNÝ PRÍPAD – tvorca: Nic Pizzolatto; producenti: Nic Pizzolatto, Scott Stephens, Daniel Sackheim, Jeremy Saulnier, Steve Golino, Richard Brown, Bard Dorros; producent: Peter Feldman.
Komentujte cez Facebook

Related posts