novinky tipy 

10 vecí, ktoré treba vidieť v decembri 2018

Koniec roka je vždy plný skutočných chuťoviek. A keď sa zopakuje situácia z minulého decembra (bez veľkého promo uviedol Netflix novú sériu Black Mirror), ešte sa môže stať, že nás niektorý z hráčov prekvapí nejakou chuťovkou. Predbežný zoznam mal viac ako 20 položiek, nedostali sa do neho napríklad noví Avengeri alebo Shape of Water na HBO, nehovoriac o zaujímavej špionážnej novinke Pine Gap či nových sériách Fuller House alebo The Ranch na Netflixe. No a k tomu všetkému ešte pribudnú rôzne špeciály a koncerty, z ktorých dva sa dostali aj do tohto výberu. Tento rok sa na Silvestra naozaj nemusíte báť 483. reprízy Kameňáka.

Mowgli (Netflix)

Veľkovýpravné rozprávanie zo sveta legendárnej Knihy džungle mala jednu smolu, že ju predbehlo spracovanie od štúdia Walta Disneyho. Napriek veľkému rozpočtu a angažovaniu hviezdnych hlasov sa film nedostal do kina, ale rovno ho kúpil Netflix. Keď sa do toho pustíte, ideálne na čo najväčšej obrazovke a s príplatkom za vyššie rozlíšenie.

Roma (Netflix)

Tento film už dlho predchádza veľká diskusia medzi filmovými fanúšikmi, vďaka čomu Netflix urobil netradičný krok – Romu uviedol aj v niekoľkých kinách (vrátane Česka). Režisér Alfonso Cuaron má ambíciu s návratom do svojho detstva dobyť budúcoročné ceny vrátane Oscara a Zlatého Glóbusu. Ak o sebe hovoríte, že ste filmoví fajnšmejkri, tak toto si nemôžete nechať ujsť.

Bird Box (Netflix)

Ak máte radi horory, tak tu je niečo pre vás. Možno trochu odkaz na Hitchcocka a jeho Vtáky, ale viac zo súčasnosti. A aby ohrození pre Sandru Bullock nebolo málo, tak ešte tu máme nákazu, pre ktorú si treba chrániť oči, inak ste v … keli. To všetko v réžii Susanne Bier, ktorá nakrútila minisériu Nočný recepčný.

Press (HBO Go)

Novinárske príbehy majú televízie veľmi radi, tento je však v čomsi špeciálny. Press z produkcie BBC sa pozerá na prípravu de facto rovnakých príbehov naraz bulvárnym ako aj konzervatívnym denníkom. K tomu skvelé herecké obsadenie vrátane Bena Chaplina alebo Davida Sucheta (predstaviteľa Herculesa Poirota) vás okamžite vtiahne, všetkých šesť dielov dáte na posedenie a na webe začnete hľadať informácie, kedy sa dočkáme druhej série. Čierny kôň tohto mesiaca.

Truth about Killer Robots (HBO Go)

Všetci, ktorí sa boja prehnaného vstupu umelej inteligencie do nášho sveta, budú mať hody. Tento dokument vás prevedie miestami, kde už roboti preberajú kontrolu nad našim svetom a k tomu budete počuť vyjadrenia inžinierov, novinárov ale aj filozofov, ktorí sa budú zamýšľať nad zodpovednosťou človeka a stroja.

Coldplay A Head Full of Dreams (Prime Video)

Asi len pár fanúšikov zaregistrovalo letné uvedenie koncertného dokumentu skupiny Coldplay v kinách. Vďaka Amazonu si vystúpenie partie okolo Chrisa Martina môžete naplno užiť kedykoľvek doma. Sľubný audiovizuálny zážitok.

Taylor Swift Reputation Stadium Tour (Netflix)

Absolútny americký popový fenomén Taylor Swift sa našim končinám vyhýba (v skutočnosti mala v Európe pri poslednej tour len tri vystúpenia a tie boli na Britských ostrovoch), v Amerike však vypredáva tie najväčšie futbalové štadióny. Keďže záznam z tohto tour bude uvedený na Netflixe posledný deň tohto roka, bude skvelým podmazom pre vašu Silvestrovskú party.

Marvelous Mrs Maisel: Season 2 (Prime Video)

Keď prišla táto žena v domácnosti minulý rok, stal sa z nej fenomén a v oblasti televíznej komédie zbierala všetky možné ceny. Aj preto je druhá séria veľmi očakávaným projektom. Vy ste nevideli ešte prvú sériu?! Najvyšší čas dať obe naraz. Napríklad ako sviatočný televízny maratón.

Ellen DeGeneres: Relatable (Netflix)

Na Netflixe sme si zvykli aspoň na jeden stand-up týždenne. Jeden je slabší, druhý silnejší. Na tento sa čakalo, keďže Ellen je top televíznou moderátorkou, ktorá má na svojom konte opakované moderovanie Oscarov alebo cien Grammy. Už sa zabudlo, že kedysi začínala ako standupistka, takže tento špeciál je v podstate návrat ku koreňom.

American Meme (Netflix)

Na záver ešte jedna chuťovka zo sveta sociálnych sietí. Dokument o tom, ako fungujú a ako vďaka nim získavajú niektorí ľudia vplyv ale hlavne peniaze. Toto nie je nič také pohodové ako rozlúčka Jirku Krála s YouTubeom. Toto je drsná globálna skutočnosť.

Komentujte cez Facebook

Related posts