novinky tipy 

10 vecí, ktoré treba vidieť v novembri 2018

Ospravedlňujem sa, k prehľadu top tipov na november prichádzam až na konci mesiaca. Dôvodom boli moje zdravotné problémy, ktoré spôsobili, že som sa dlhšie nedostal k písaniu. Silných noviniek však aj tento mesiac bolo viac než dosť a ak ste sa k niektorej z nich nedostali, treba to dobehnúť. Určite nebudete ľutovať počas dlhých jesenných/zimných večerov.

Ballad of Buster Scruggs (Netflix)

Ak máte radi bratov Coenovcov a často absurdný humor, toto bude váš sviatok. Hoci pôvodne sme čakali štandardný seriál, dočkáme sa poviedkového filmu z prostredia Divokého západu. Viac už netreba ani prezrádzať, len to čím skôr pustiť.

Škandál po anglicky / A Very English Scandal (HBO)

Tento seriál bol u nás očakávaný ešte v lete a na Amazone a to preto, lebo bol s BBC koproducentom tejto trojdielnej drámy o ambicióznom politikovi a jeho zajačikovi. Dostáva sa však až teraz a aj s dabingom na HBO. Výborne zahrané a ešte lepšie vystavaný príbeh politickej a sexuálnej manipulácie. Zvládnete za jeden večer.

Homecomming (Amazon)

Na Amazon však prišla očakávaná novinka od režiséra Mr Robot o psychoterapeutke, ktorá poskytuje konzultácie vojakom po návrate z misie. Každý, kto pozná Sama Esmaila môže čakať, že veci nebudú také, ako sa na úvod javia. A k tomu Julia Roberts prvýkrát v seriály a v úlohe, ktorá je ďaleko od Prety Woman a iných romantických postáv.

Outlaw King (Netflix)

Netflix prichádza s historickým výpravným filmom, ktorého príbeh nadväzuje na legendárne Statočné srdce. Spory medzi Škótmi a Angličanmi sa totiž neskončili, ale pokračovali ďalej. Najlepšie spravíte, ak si Outlaw King pozriete na čo najväčšej obrazovke (keďže u nás sa nedá na veľkom plátne) s pohárom škótskej po ruke.

House of Cards – Final Season (Netflix)

Áno, Domček z kariet sa dostáva do svojej finálnej fázy. Už bez Kevina Spaceyho, ktorý sa svojim správaním postaral o to, že ho tak skoro nikde neuvidíme. Tvorcovia sa však pokúšali prepísať pôvodne plánovaný príbeh tak, aby bol celý postavený na Robin Wright. Treba však povedať, že ak House of Cards venovať ešte osem hodín (okrem úcty voči jednému z najlepších seriálov), tak to je skvelá Diane Lane.

Hackerville (HBO)

Ak pochybujete, či venovať svoj čas rumunskému (!) seriálu o hackeroch, tak neváhajte. Skvelá atmosféra, ktorá pripomína český Mamon je ďaleko od ironického Súdruha detektíva a úplne prirodzene by mohol byť Hackerville zasadený namiesto Temešváru aj do Ostravy alebo Prešova.

Narcos: Mexico (Netflix)

Seriál Narcos dokázal prežiť zabitie Pabla Escobara na konci druhej série a teraz tu v štvrtej sérii máme úplne nový príbeh s úplne novým prostredím, ktoré spája so značkou Narcos len drogy a organizovaný ozbrojený zločin. Preto, áno, dá sa štvrtú sériu pozerať aj bez poznania predchádzajúcich troch. Ale bola by to veľmi veľká škoda, ak by ste si tieto medzery nedoplnili…

Beat (Amazon)

Už druhý pôvodný seriál produkovaný v Nemecku prichádza na Amazon, čím Prime Video predbehlo Netflix. Táto novinka je podobne ako pri You Are Wanted plná akcie a rozpráva príbeh techno DJa, z ktorého sa stane spolupracovník tajnej služby.

1983 (Netflix)

Keď už hovoríme o tajných službách, tak tu je prvý poľský (!) seriál produkovaný Netflixom. Zavedie nás však do minulosti, osemdesiatych rokov a čas vrcholiacej studenej vojny. A keď niekto náhodou nepozná meno režisérky Agnieszky Holland, spomeňte si na Horiaci ker (produkovaný HBO) alebo House of Cards, ktorého niekoľko štyri diely tiež režírovala.

Útek z väzenia v Dannemore (HBO)

Nie, toto nie je pokračovanie (Kingovho) Vykúpenia z väzenia Shawshank. Toto je dráma podľa skutočného príbehu o jednom úspešnom úteku väzňov, ktorým k úspechu pomohla zamilovaná pracovníčka nápravného zariadenia. Seriál plný hereckých hviezd ako Patricia Arquette alebo Benicio del Toro režíroval nikto iný ako Ben Stiller. Nečakajte však humor postavený na prdení.

Komentujte cez Facebook

Related posts