novinky 

Netflix si uvedomuje novú konkurenciu. Fortnite

Netflix je opäť na rastovej trajektórii. Po slabom druhom štvrťroku prišiel tretí, ktorý prekonal plány a očakávania. No na jedného nového zákazníka v USA globálne pribudlo päť mimo Ameriky.

Streamingová jednotka s počtom platiacich užívateľov presiahla cifru 130 miliónov a ďalších sedem evidujú v neplatenom formáte, teda v trial verzii, ktorá je dostupná počas prvého mesiaca používania. Aj preto si na záverečný kvartál dal veľmi odvážny cieľ – dosiahnuť doslova rekordný rast až o osem miliónov zákazníkov. V rámci tohto cieľu sa okrem spájania so službami dátových operátorov najviac spoliehajú na druhú najväčšiu krajinu na svete – Indiu. Tu vo veľkom investujú aj do tradičného marketingu. Aj preto sa zrejme dočkáme ďalších seriálov ako je nedávna novinka Sacred Games. Ďalším bude hororová séria Ghoul. Presnejšie čísla užívateľov o konkrétnych krajinách však šéf Netflixu Reed Hastings odmietol zverejniť.

Európa však nebude mimo pozornosti aj vzhľadom na vysoko bonitných klientov, ktorých tu majú. V oficiálnej správe akcionárom kritizoval Netflix aj rozhodnutie o povinnej 30% kvóte na pôvodný európsky obsah streamingových služieb na starom kontinente. Spoločnosť tvrdí, že toto rozhodnutie považujú za nesprávne, ale sú pripravení ho splniť. Napríklad na tento rok plánuje investovať miliardu dolárov na 100 pôvodných projektov v 16 krajinách. V tejto súvislosti pripomenuli nedávno avizovaný spoločný projekt s BBC Dracula s tvorcami legendárneho Sherlocka.

Tradične sa v tejto súvislosti nevyhol Netflix aj komentovania celkového prostredia online zábavy. Zaujímavosťou je, že ako konkurenciu tentokrát nepovažujú Amazon, HBO alebo spánok, ale po prvýkrát aj globálny hráčsky fenomén Fortnite. Uvidíme, či na to Netflix zareaguje podobne ako na Minecraft – plánom na výrobu spoločného programu.

Komentujte cez Facebook

Related posts