novinky tipy 

10 vecí, ktoré treba vidieť v októbri 2018

Máme pred sebou veľmi silný mesiac a to nielen preto, že sa rozbieha nová služba Mall.tv. Október prinesie v rámci pred-halloweenovskom období kilá hororov a strašidelných príbehov, ale okrem toho niekoľko očakávaných nás čaká niekoľko nových sezón zabehnutých seriálov, ale aj niekoľko noviniek. Dajte vedieť, či ste našli v tejto desiatke tú svoju.

Mŕtvy bod / Blindspot (HBO GO, od 1. októbra)

Ak máte radi seriály ako Prison Break alebo 24, toto bude vaša šálka kávy. Skvelý mix boja s tajomnou teroristickou organizáciou a postupného odhaľovania tajomstiev hlavných hrdinov. Skutočnou lahôdkou je to, že naraz na HBO GO prichádzajú prvé dve série a navyše aj s českým dabingom.

Man in High Castle – 3. séria (Prime Video, od 5. októbra)

Výkladná skriňa seriálovej produkcie Amazonu sa vracia s treťou sériou. Príbeh, ktorý sa svojou košatosťou vzdialil knižnej predlohe Philipa K. Dicka, v nových dieloch začne rozpútavať odpor proti fašistickému vedeniu Ameriky. Na toto sme čakali takmer dva roky…

Young Sheldon – 2. séria (HBO GO, od 5. októbra)

HBO sa podarilo husársky kúsok, keď v lete naraz doniesol celú prvú sériu spin-offu Teórie Veľkého tresku – Mladého Sheldona. V Amerike sa rozbieha druhá séria a hoci nie je produkovaná televíziou HBO, práve HBO GO umožní sledovať tento seriál paralelne s originálom. Ak ste ešte nevideli prvú sériu, určite si ju vyhľadajte. Na rozdiel od Teórie, toto je komédia vhodná pre celú rodinu, nielen pre kockáčov.

22 July (Netflix, od 10. októbra)

Sedem rokov po brutálnom masakre v Nórsku, pri ktorom rukou Andersa Breivika zomreli desiatky nevinných mladých, prichádza filmové spracovanie týchto udalostí v réžii rešpektovaného Paula Greengrassa. Film ocenený na Benátskom filmovom festivale určite patrí medzi dôležité snímky tohto roka.

Titans (Netflix, od 12. októbra)

Už to vyzeralo, že úplne nový seriál zo sveta DC Comics nás obíde, lebo jeho výroba je priamo pre novú americkú službu tohto vydavateľstva. Nová služba však u nás nedostupná a tak skoro ani nebude. Titans sa však zaradia k ďalším sériám z tohto komixového sveta ako Arrow, Supergirl alebo Flash a uvidíme ich vďaka Netflixu. Svet legendárneho Batmana bez Batmana v 11 epizódach nás čaká ešte v prvej polovici októbra.

Romanoff (Prime Video, od 12. októbra)

O príprave tohto seriálu neboli dlho žiadne informácie, len zoznam svetových hviezd, ktoré v ňom budú hrať a meno producenta Matthewa Weinera, podpísaného pod slávnych Mad Men. Namiesto očakávanej ságy ruskej kráľovskej rodiny Romanovcov sa dočkáme série ôsmych samostatných príbehov nositeľov tohto slávneho mena. Podobne ako pri McMafii seriál bude vychádzať z non-fiction knihy, ale nemusíme sa báť toľkého strieľania…

Camping (HBO GO, od 15. októbra)

Nová komediálna séria HBO s Jenifer Garner v hlavnej úlohe by sa skôr hodila na prázdniny, ale na jeseň môže spôsobiť pozitívne spomienky na letné kempovanie. Predloha v podobe britského komediálneho seriálu mala pozitívny ohlas, verme, že to Američania nepokazia.

Marvel´s Daredevil – 3. séria (Netflix, od 19. októbra)

Na Netflix sa vracia Daredevil a s ním aj ikonický vládca newyorského podsvetia Kingpin. Dočkať by sme sa mali ešte drsnejšieho príbehu ako pri predchádzajúcich dvoch sériach a tak ak máte radi komixy, tento dátum by ste si mali zapísať do svojho kalendára.

Bodyguard (Netflix, od 24. októbra)

Netflixu sa podarilo získať pre globálnu distribúciu novinku BBC, ktorá u domácich divákov získala mimoriadne vysoké hodnotenie. Bodyguard je dramatickým seriálom z prostredia kráľovských ochrankárov a tak jediné, čo vám na tom bude prekážať je to, že má len šesť dielov. Takže príjemné sledovanie na jeden víkendový večer.

Chilling Advantures of Sabrina (Netflix, od 26. októbra)

A ešte raz Netflix. Po tom, ako reinkarnoval Full House alebo Gilmore Girls stavil na ďalšiu silnú značku z prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Príbeh teenegerskej čarodejníčky príbe v ideálny čas pre tento žáner, len pár dní pred Halloweenom. Na rozdiel od predlohy by to celé malo byť výpravnejšie a temnejšie.

Komentujte cez Facebook

Related posts