novinky 

Kristína Tormová navarila pre Pepeho zdravú kuchyňu aj z múky zo Shreka

Kuchár Pepe a herečka a moderátorka Kristína Tormová si pri nedávnom „varení na stojáka“ v bratislavskej Eurovei užili kopec zábavy. Fanúšikom zdravej gastronómie pripravili dva chutné recepty, ktoré sú súčasťou show Pepeho zdravá kuchyňa. Novú slovenskú lokálnu produkcia prináša od 3. septembra na naše obrazovky TV Paprika.

Peter Šiška alias kuchár Pepe vo svojej kulinárskej show učí divákov, ako si rýchlo a jednoducho pripraviť zdravé a chutné jedlo. Okrem zdravých sladkostí, ktorých je majstrom, má v repertoári aj množstvo slaných pochúťok, ktoré sú nenáročné na prípravu a môžu poslúžiť napríklad ako rýchly obed či večera pre celú rodinu. V Eurovei s pomocou Kristíny Tormovej pripravil svojim fanúšikom na ochutnanie cviklové fašírky a ako dezert lievance z tekvicových jadierok, podávané s bielym jogurtom a čokoládovou polevou.

Pepe a Kristína však nielen zdravo varili, ale aj veľa rozprávali a vtipkovali. Kristína je mamou päťročných dvojičiek, a tak varí často a väčšinou aj rada. S celou rodinou sa stravujú racionálne. S Pepem si vymieňali obľúbené recepty a svoje overené tipy na prípravu najobľúbenejších dobrôt, ktoré doma varia najbližším.

Hovorí sa, že povedz mi, čo ješ a ja ti poviem, kto si. Keby som vám povedala, čo jem ja, tak poviete “ČO SI???” A nie kto si. Áno, je to tak, že ja, žena úbohá, v období dospievania odchovaná na bielych bagetách s majonézou a ´fornetach´, jem naozaj zdravo. Je to normálne nechutné. Príde mi návšteva a ja ich nemám čím ponúknuť. – Urobím ti kávu? – Áno, prosím si. – A s čím si dáš? – Mlieko a cukor. – Nooo, to nemáme.  – A s čím si môžem tú kávu dať? – Eeeee….s lyžičkou,“ uťahovala si sama zo seba Kristína. Tekvicová múka, z ktorej spolu s Pepem pripravovali lievance, jej zas svojou farbou pripomínala obľúbenú rozprávkovú postavičku, a tak ponúkala prítomným deťom „lievance zo Shreka“.

Nešetrila však ani Pepeho. „Akože, Pepe, tak ti poviem, že keď som si o tebe čítala informácie na tvojej stránke, aby som ťa akože spoznala, než si ťa ochytám…tak si hovorím: Panebože! – ´Za najobľúbenejšiu izbu som si v detstve zvolil kuchyňu. Vyrastal som s mamou a dosť často u nás bývala aj babka…´ Chudáčik, Pepe, nemal detskú izbu, bol zavretý v kuchyni a jeho detstvo boli len dve postaršie ženy. Strašné niečo. A aj sa to na ňom odrazilo. Varí bez múky a bez rafinovaného cukru. Človek by of foodblogera čakal trochu rafinovanosti… Preboha, čím ho to v detstve kŕmili?

Našťastie, ani Pepe sa neberie príliš vážne, a tak si s Kristínou za improvizovaným sporákom dobre rozumeli. Každá porcia cviklových fašírok aj tekvicových lievancov doslova zmizla s príchodom ďalších a ďalších zvedavcov, ktorých prilákala lahodná vôňa, šíriaca sa nákupným centrom.

Inšpirovať sa, ako variť zdravo a zároveň chutne, určite stojí za to. Diváci majú možnosť sledovať show Pepeho zdravá kuchyňa každý deň až do konca septembra. Aj sám Pepe od mladosti so záujmom sledoval kuchárske programy v televízii a inšpiroval sa známymi kuchármi. „Ako teenager som natrafil na nemeckého show-kuchára Tima Mälzera. Obľúbil som si jeho reláciu s názvom Schmeckt nicht, gibts nicht. Okrem  pripravovaných jedál ma bavila jeho prirodzenosť a vždy usmiata tvár. Bonus bol, že som sa popritom učil aj po nemecky,“ spomína Pepe s úsmevom. Dnes sleduje predovšetkým Gordona Ramsayho a Jamieho Olivera.

Pepeho zdravá kuchyňa je prvou lastovičkou nového lokálneho obsahu, ktorý TV Paprika spustila tento mesiac. Slovenskí diváci tak ako prví môžu sledovať originálnu lokálnu produkciu pre Slovensko.   Program preto neobsahuje reklamy v maďarskom jazyku, vysielané v rámci ostatných relácií na televíznej stanici. Slovenským divákom show Pepeho zdravá kuchyňa prináša nový zážitok zo sledovania svojich obľúbených programov. Českí diváci sa na podobne zameranú reláciu môžu tešiť už v októbri.

Komentujte cez Facebook

Related posts