novinky 

Facebook Watch po roku smeruje aj do sveta

A je to tu. Ďalší z veľkých hráčov v oblasti streamingových služieb rozširuje svoje pôsobenie aj mimo USA. Šéfka video obsahu Facebooku Fidji Simo oznámila, že po roku smeruje služba Facebook Watch aj do sveta.

„Pred rokom sme v Spojených štátoch spustili Watch, aby ľudia našli miesto na Facebooku, kde môžu nájsť obľúbené show a tvorcov videí a rozprávali sa s priateľmi, ďalšími fanúšikmi a dokonca aj samotnými tvorcami. Počas uplynulého roka sme získali skúsenosti v sociálnej oblasti, čo nám uľahčilo zistiť, ktoré videá si vaši priatelia obľúbili alebo zdieľali a vytvárali programy atraktívne pre publikum,“ uviedla v tlačovom oznámení Fidji Simo.

Prvými štyrmi krajinami sa vo štvrtok stali Veľká Británia, Írsko, Austrália a Nový Zéland. V septembri Facebook pridáva 21 krajín Európy a Latinskej Ameriky. Zatiaľ nie je známe, kedy sa globálne rozšírenie dotkne aj Slovenska a Českej republiky, každopádne doteraz nedostupná Facebooková fan page služby Watch je už sprístupnená aj u nás.

Aký obsah Facebook Watch ponúka? V posledných mesiacoch sa oveľa viac hovorí o dramatických novinkách, medzi ktorými je Sorry For Your Loss s Elisabeth Olsen v hlavnej úlohe. Na obzore sú aj ďalšie, medzi ktorými je oživenie legendárnej Doktorky Quinnovej. Pre Watch už vzniká celý rad talk-shows a reality shows so známymi hviezdami, medzi ktorými figuruje napríklad The Red Table Talk s Jadou Pincket Smith. Služba je veľmi silná v športových prenosoch – má práva na distribúciu živých prenosov z baseballu, golfu a dokonca aj wrestlingu. Pre Facebook Watch vyrábal svoju vlastnú show aj enfant terrible amerického basketbalu – La Var Ball.

Služba je postavená na vkladanej reklame do videí a práve od uvoľnenia služby si Facebook sľubuje zvýšenie svojich príjmov z inzercie.

Komentujte cez Facebook

Related posts