novinky tipy 

10 vecí, ktoré si treba pozrieť v septembri 2018

Nová televízna sezóna je tu. Ak vás ale netankujú nové diely (slovenských či českých) Oteckov, máme tu pre vás výberovku toho najzaujímavejšieho na streamingových službách.

Na muške – Killing Eve (HBO GO, od 1. septembra) 

Killing Eve je top novinkou z produkcie BBC. Seriál predstavuje psychopatickú vražedkyňu a znudenú bezpečnostnú analytičku, ktorá ju sleduje a ktorá je zároveň jej cieľom. V hlavnej úlohe sa predstavuje Sandra Oh, známa z Grey´s Anathomy.

Trh márnosti – Vanity Fair (HBO GO, od 3. septembra)

Ak sú kostýmové seriály vašou šálkou kávy, tak toto si užijete. Trh márnosti je novým spracovaním rovnomenného románu z roku 1848 a sleduje snahy obyčajnej dievčiny dostať sa do londýnskej smotánky.

Duece – Špina Manhattanu – 2. séria (HBO GO, od 10. septembra)

Prvá séria Špiny Manhatanu skončila práve vtedy, keď sa len naznačilo rozbehnutie manhattanského pornopriemyslu. Prichádzajúca séria to celé len roztočí aj so známymi postavami z prvej série, takže nás čaká poriadne šťavnaté sústo…

Kidding – Na smiech (HBO GO, od 10. septembra)

Máme tu veľký návrat Jima Carreyho v úlohe, ktorá viac než pripomína jeho skutočný príbeh. Navyše dramédiu o bývalom hviezdnom komikovi, ktorý sa živí vystúpeniami pre deti, nakrútil Michel Gondry.

Až príde vojna (HBO GO, od 13. septembra)

Veľkou škodou tohto filmu je, že bude „len“ na HBO. O slovenských brancoch sa už veľa popísalo, ale tento dokument ide do ich útrob a popisuje, ako títo ľudia myslia. Na začiatku roka mal film Až príde vojna premiéru na filmovom festivale v Berlíne, teraz smeruje na HBO. Rovnako ako v prípade Mečiara je toto povinné čítanie.

American Vandal – 2. séria (Netflix, od 14. septembra)

Keď prišla prvá séria American Vandala, bola to udalosť. Skvelá irónia z jedného z najsilnejších produktov Netflixu – dokumentárny seriál na jednu kriminálnu tému podľa skutočnej udalosti. Druhá séria ide ešte ďalej a podľa traileru to bude opäť skvelá jazda kde nebudete vedieť, či sa čudovať alebo smiať.

Marvel´s Iron Fist – 2. séria (Netflix, od 14. septembra)

Pre mnohých bola prvá séria Iron Fista najslabším článkom v celej Defenders skupine vrátane Punishera. Ale akonáhle sa Iron Fist objavil v skupinovke, dostala táto postava úplne nový drive a v druhej sérii Lukea Cagea bol jednoducho osviežením temnej šou. Druhá séria sľubuje ešte viac akcie a nejaké chi k tomu.

Forever (Prime Video, od 14. septembra)

Alan Yang a Matt Hubbard majú na svojom konte niekoľko úspešných komediálnych seriálov na čele s Park And Recreation. Forever je ich prvá práca vyrábaná priamo pre Amazon a sľubuje zárez do kategórie doteraz ovládanej legendárnymi Priateľmi. Na to, aby dosiahli túto úroveň sa ešte budú musieť posnažiť, ale naštartovaní sú veľmi dobre.

Maniac (Netflix, od 21. septembra)

Tento nový seriál je jedným z najočakávanejších titulov tohto roka. Nikomu by nemalo prekážať, že ide o remake rovnomenného nórskeho seriálu. Veď remakeom je aj House of Cards. Tento nový seriál, ktorý v niečom pripomína Black Mirror, má za sebou silného producenta – Caryho Fukunagu, ktorý je zodpovedný napríklad za True Detective. A k tomu dve silné herecké hviezdy – Emma Stone a Jonah Hill, paradoxne nie v komediálnej úlohe. Jednoznačná topka mesiaca.

King Lear (Prime Video, od 28. septembra)

Anthony Hopkins v shakespearovke režírovanej Richardom Eyrem, zodpovedným za filmy ako Notes on a Scandal alebo Iris? Chuťovka pre anglofilov, s jedným veľkým ale. Celý príbeh starnúceho kráľa je zasadený do súčasnosti. Určite neurobíte chybu, ak dáte aj tomuto spracovaniu Kráľa Leara šancu.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts