novinky 

Stream.cz na podzim nabídne divákům komediální seriál s Bolkem Polívkou v hlavní roli, pořad z kokpitu i reportérský cyklus z drogového podsvětí

Stream.cz představuje podzimní schéma složené ze seriálů a pořadů přinášejících zábavu pro celou rodinu. Seriály Hasičárna Telecí v hlavní roli s Bolkem Polívkou a denní seriál pro ženy Kadeřnictví doplní velký reportérský cyklus Černota odhalující pražské drogové podsvětí či pořad pro milovníky kriminálek Expertiza. Další tvorbu tvoří naučné, zábavné, mysteriózní či cestovatelské pořady mapující Českou republiku jakožto zemi plnou tajemných příběhů (Tajemno), nejlepšího piva (Pivní republika) či obdivuhodných uměleckých počinů (Vetřelci a plameňáci). Stream.cz pod hlavičkou internetové jedničky Seznam.cz nezapomíná ani na nejmenší, pro které má každý měsíc stovky nových příběhů pro děti v sekci Pohádky.

„Naším cílem je vytvářet komplexní a zajímavý obsah pro celou rodinu a hledat v internetovém prostředí nové cesty, inovativní formáty a nápady s potenciálem. Na podzim jsme připravili více jak deset takových pořadů a seriálů, přičemž několik dalších ještě do konce roku představíme,“ říká ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

Seriály pro celou rodinu

Seriálová tvorba Stream.cz slibuje na podzim hlavně zábavu, a to pro celou rodinu. Novinkou bude Hasičárna Telecí, která vypráví příběh vesnické dobrovolné požárnické jednotky složené z tak rozdílných osobností, že jako celek tvoří zcela mimořádnou partu. Pokračování se dočká denní internetový seriál Kadeřnictví určený převážně pro ženské publikum.

Hasičárna Telecí

Jednotka dobrovolných hasičů z vesničky Telecí je neakceschopná. Obec se tak dostává do nedůstojné situace, kdy v případě požáru bude muset zasahovat jednotka z nepřátelské vesnice Jelení. To a také fakt, že na hasičské příspěvky je vázaná i jednotkou tolik oblíbená hospoda, o kterou mají nyní přijít, spojí dohromady rozhodčího Pazderu (Bolek Polívka), důchodce Houdka (Jan Vlasák), výčepního Bohdana (Norbert Lichý), cholerického traktoristu Salabu (Michal Isteník), myslivce Fajmona (Petr Vančura), starostu Karla (Alan Novotný) a jeho syna Dominika (Filip Březina). Hlavní motivací a podmínkou nejmladších členů je účast na hasičských závodech v královské disciplíně – hasičském útoku. I přes obtíže, jako je chronický nedostatek členů, nepodařený cvičný výjezd nebo hasičské auto potajmu předělané na bar, vyrazí nové družstvo na své první závody. Obhájí svou čest a porazí sousední Jelení? A jak si poradí s tím, když začne skutečně hořet? To vše mohou diváci sledovat od 15. září každou sobotu na Stream.cz.

„Po pročtení scénáře jsem byl překvapen, jak dobře je v něm popsaná ta stará a zároveň i současná vesnice. Tento seriál má díky obsazení, prostředí a zmíněnému scénáři předpoklady, aby se stal hitem a oblíbeným seriálem pro celou rodinu,“ říká Daniel Strejc, šéf hrané tvorby Stream.cz.

Kadeřnictví

Komediální série z prostředí kadeřnického salónu, kde jsou hybnou silou ženy několika generací, se dočká svého pokračování v podobě druhé jednadvacetidílné série. V hlavních rolích se opět představí Jana Krausová, Veronika Gajerová, Nela Boudová, Jana Stryková, Patricie Solaříková, Jana Bernášková a nově Sandra Černodrinská. V epizodních rolích diváci uvidí pak například Romana Vojtka, Miroslava Hanuše a Vladimíra Kratinu. Seriál zaměřený převážně na ženské publikum bude Stream.cz vysílat třikrát týdně v šestiminutových dílech, a to v pondělí, středu a pátek. Diváci se na něj mohou těšit od 3. září.

Infotainment, publicistika, zábava

V nabídce internetové tvorby Stream.cz se mohou diváci těšit mimo jiné na nové díly spotřebitelského pořadu A DOST! s Janem Tunou či dokumentárního cyklu Krvavá léta s Jiřím Padevětem. Pokračování se dočkají i formáty, které odstartovaly na jaře, jako například U stánku s Hugo Hromasem, HitStory s Janem Dědkem a Výlety do minulosti s Alešem Ulmem. Zcela nové podzimní pořady dávají díky množství a širokému záběru témat dopřát divákům různorodých zájmových skupin.

Černota

Drogové podsvětí Prahy je odhaleno v novém dokumentárním pořadu Černota. Autentické záběry natočené skrytou kamerou přímo z ulic našeho hlavního města vtáhnou diváky do organizovaného zločinu a ukáží jim příběhy lidí, kteří žijí za hranicí zákona.

Hlavní aktéři ve třinácti dílech odkryjí, jak funguje organizovaná síť afrických naháněčů a proč s tím policie nic nedělá. Stráví den s drogově závislým a názorně ukážou, jak je snadné se v Praze živit jen pomocí krádeží. Otevřou starou kauzu s čištěním lístků na městskou dopravu a ověří, že tyto praktiky stále fungují. Vydají se do nebezpečných squatů, které využívají uživatelé drog jako svoje obydlí. Každý týden od 6. září.

„Při natáčení jsme zažili několik nebezpečných situací. Jako první se mi vybaví situace, kdy na nás ve squatu plném narkomanů vyběhli jejich psi. Ale možná nejnebezpečnější akce, do které jsme se pustili, bylo vybrání schránky, ve které dealeři ukrývají větší množství drog. Po těchto schránkách jsme pátrali několik dlouhých nocí, kdy jsme dealery museli nepřetržitě sledovat. Nakonec se nám jednu schránku podařilo vypátrat, ale jak to dopadlo uvidíte ve čtvrtém díle. Další zajímavou zkušeností bylo, když jsme strávili celý den s člověkem, který je již dvacet dva let závislý na drogách. Ten nám názorně předvedl, jak si pomocí krádeží vydělává na dávku. Toto natáčení bylo pro nás obzvláště náročné, jelikož dotyčný několikrát za den usnul a nebyl často schopen komunikovat,“ říká Martin, autor pořadu.

Vetřelci a plameňáci

Kulturní pořad o umění ve veřejném prostoru, které je všude kolem nás. Moderátorem i autorem současně je sochař Pavel Karous, který je známý svou kritikou v projektu Vetřelci a volavky. V každém z dvanácti dílů podrobí svému odbornému hodnocení tři výjevy. Jaké sochy stojí v ČR za povšimnutí a kterým se klidně můžou lidé vyhnout obloukem, prozradí Pavel Karous už v říjnu.

Tajemno

Cyklus, který mapuje zajímavá místa České republiky s tajemnou nebo záhadnou minulostí či atmosférou. Objevuje zapomenuté příběhy, pozoruhodné osudy lidí, staveb a prostranství ukrývajících dávná tajemství. Diváci se tak vydají po stopách Juditina mostu, příběhu Branišovského lesa, tajemství hradu Svojanov a mnoha dalších.

Pivní republika

V Česku je více než čtyři sta pivovarů. Pivní expert David Binar je v novém cyklu Pivní republika objíždí, nasává jejich poetiku, odhaluje historii i současnost, a především ochutnává jednotlivá piva. Vedle toho zachycuje problémy i radosti sládků a těžkosti jejich řemesla. Zároveň také radí, jak si díky různým atrakcím a výletním možnostem může cestu do pivovaru užít nejen tatínek, ale celá rodina.

Kokpit dokořán

Osmidílný cestopisný dokumentární cyklus z pilotní kabiny nabídne pohled na naši zemi ze zcela jiné perspektivy. Hlavními hrdiny budou nejen krajina, ale také letadlo a jeho piloti. Jak vypadá Česká republika z ptačí perspektivy a co vše obnáší být pilotem malého letadla, přiblíží pořad Kokpit dokořán.

S mačetou do divočiny

Kdo je sneakerhead nebo crush a co znamená, že je hudba lit a někdo cringe, prozradí průvodce slovníkem dnešních teenagerů Johny Machette v pseudodokumentu společně s Marcelem Vašinkou.

Adéla radí

Stand up komička Adéla Elbel na jaře debutovala na Stream.cz v pořadu Jak ušetřit, na podzim si pro diváky Streamu připravila poradnu. Jelikož je nejen krásná, ale umí zároveň cokoliv, rozhodla se rozšířit své pole působnosti a radit divákům prakticky ve všem. V jednotlivých epizodách se lidé dozví, jak žít a jak se prodrat nástrahami dnešního světa s úsměvem na tváři.

Expertiza

Zkušená forenzní genetička Halina Šimková odhaluje faktické nesmysly amerických kriminálních seriálů a zároveň ukazuje, co vše moderní genetika dokáže rozklíčovat. Divákům pořadu odkrývá kuriózní případy ze své dlouholeté praxe (Interpol, Kriminalistický ústav) s cílem přiblížit lidem skutečnou práci policejních expertů.

Komentujte cez Facebook

Related posts