novinky 

Svet Stephena Kinga Castle Rock v produkcii J.J. Abramsa príde od augusta na HBO GO

Po Handmaid´s Tale na HBO GO prichádza ďalšia z vlajkových lodí amerického Hulu. Od 2. augusta bude predplatiteľom streamingovej služby dostupná aktuálna novinka, ktorá v produkcii J.J.Abramsa prináša na svet drsný svet mestečka Castle Rock z pera Stephena Kinga.

Nový psychologicko-hororový seriál kombinuje veľkolepú mytológiu s komornými príbehmi postáv a je rozprávaný presne v štýle najobľúbenejších Kingových diel. Vzniká tak epická sága plná temnoty a svetla, ktorá sa odohráva na pár štvorcových kilometroch lesov štátu Maine.

Vymyslené mestečko Castle Rock má v tvorbe Stephena Kinga výsadné postavenie. Odohrávali sa v ňom už jeho romány Cujo, Temná polovica, To a Nevyhnuté veci, novela Telo a niekoľko poviedok ako Rita Hayworth alebo Vykúpenie z väzenia Shawshank. Mnohé odkazy na Castle Rock však obsahujú aj ďalšie veci z Kingovho pera. Seriál Castle Rock je tak prvým titulom,ktorý využíva motívy z viacerých Kingových ikonických predlôh, rozpráva novým spôsobom, vzájomne ich preplieta a dáva ich do nečakaných súvislostí.

Castle Rock ako pozvánka do mrazivého sveta autora bestsellerov Stephena Kinga vznikol v produkcii Bad Robot Productions J.J. Abramsa v spolupráci s Warner Bros. Television. V hlavných úlohách sa predstavia André Holland (Moonlight, Selma, 42), Melanie Lynskey (Togetherness – Po štyroch, Up In The Air), Bill Skarsgård (To, Atomic Blonde), Jane Levy (Zajatci predmestia, Shameless) a Sissy Spacek (Carrie, Prvá dáma country music). Ako špeciálny hosť sa v seriáli objaví aj Scott Glenn.

Castle Rock vznikol na motívy postáv a situácií napísaných Stephena Kinga. Sam Shaw a Dustin Thomason ich upravili a prepísali do formy televízneho seriálu, ktorý produkovali J.J. Abrams, Ben Stephenson a Liz Glotzer. Seriál mal premiéru 25. júla na Hulu. Od 2. augusta budú dostupné na HBO GO prvé štyri z desiatich dielov. Ďalšie budú pribúdať každý štvrtok.

Komentujte cez Facebook

Related posts