novinky tipy 

10 vecí, ktoré si treba pozrieť v júni 2018

Je tu jún a s ním je spojené ukončenie niekoľko sérií. To znamená, že ak ste si ich nepozerali priebežne, streamingové služby pre vás pripravili bohaté prázdninové balíčky na cesty. Máme tu pre vás tradičných desať vecí, ktoré by vám nemali ujsť.

Young Sheldon (HBO, od 1. júna)

Teória veľkého tresku patrí už medzi legendárne seriály našej doby, v ktorých je množstvo kultúrnych odkazov, ale ktoré sami sa stali zdrojom pre mnohé citácie. Young Sheldon je vydarený spin-off o tom, aké detstvo si prežil Sheldon. Treba povedať, že pobaví nielen ultra fanúšikov Teórie, ale aj bežných divákov televíznych komédií. Kompletná prvá séria aj s českým dabingom je už dostupná online.

November 13th (Netflix, od 1. júna)

Ak vás zaujímajú historické momenty v súvislostiach ešte pred tým, ako sa ich uchopia konšpiračné médiá, tak si určite pozrite dokument o sérii teroristických útokov v Paríži z novembra 2015. Poctivý prístup dokumentaristov pre Netflix sľubuje, že to bude naozaj dobré. Prvé recenzie na IMDB (8,4%) sú veľmi dobré.

All or Nothing: New Zeland All Black (Prime Video, od 1. júna)

Prime Video rozširuje svoju pôvodnú knižnicu športových dokumentov pod značkou All or Nothing. Po hráčoch amerického futbalu sa do centra pozornosti Amazonu dostal novozélandský národný tím rugby. Jednych očaruje svojim rituálnym predzápasovým tancom, druhých svojou šnúrou neporaziteľnosti. Kým všetci budú hovoriť o futbale, kde sa španielske či portugalské baletky potkýňajú o steblo trávy, títo chlapi často celý zápas simulujú, že tá krv nie je nič a dohrávajú niekedy aj s nalomenou kosťou.

C.B. Strike (HBO, od 2. júna)

Autorka Harryho Pottera už nie je závislá len od literatúry pre deti. Na HBO GO pribudol seriál vychádzajúci z knihy J.K. Rowlingovej, ktorá zapadá do toho najlepšieho z britskej kriminálnej školy.

Boj o moc/Succession (HBO, od 4. júna)

Júnovou seriálovou novinkou HBO je dráma Boj o moc, ktorá sa bude venovať nástupníctva v rodine ovládajúcej mediálne impérium. Kto čaká nadviazanie na seriál Newsroom, bude sklamaný. Táto séria sa viac podobá na Trust.

Sense8 – Finále (Netflix, od 8. júna)

Netflix mal pred časom veľkú ambíciu so seriálom o osobách s mimoriadnymi schopnosťami prepojenými naprieč celou planétou. Zvlášť keď sú pod ním podpísaní súrodenci Wachovski, tvorcovia Matrixu. A hoci už druhá séria nemala želaný ohlas, na dopyt fanúšikov tu máme oficiálne dvaapolhodinové finále.

Set It Up (Netflix, od 15. júna)

Počas leta sa patrí absolvovať aj romantickú komédiu. Set It Up je novinkou z korporátneho sveta, kde sa podriadení snažia dať dokopy svojich šéfov. A keďže ide o leto a romantiku, je úplne jedno, aké bude mať hodnotenie. Kľúčoví budú herci – Zoey Deutch a Lucy Liu.

Luke Cage, Season 2 (Netflix, od 22. júna)

Marvelovky sú všade okolo nás. Druhá séria nepriestrelného Lukea Cagea však nebude nadväzovať na filmových Avengerov, kde bola zničená polovica sveta vrátane hrdinov. V tomto prípade sa dočkáme toho, ako Luke získa rovnocenného konkurenta s rovnakou superschopnosťou. Môžeme sa teda tešiť na zbytočne veľa vyhodeného olova…

Derren Brown: Miracle (Netflix, od 22. júna)

Derren Brown je David Coperfield súčasnosti. Viac ako na výpravnosť, zameriava sa na pochopenie slabostí ľudského mozgu. Jeho prvý špeciál Push bol skvelou šou, po ktorej zostal na dlhé dni chrobák v hlave nejedného diváka. Nová šou Miracle nadväzuje na jeho predchádzajúce televízne projekty, kde dokázal Brown presvedčiť presvedčených ateistov stať sa za večer veriacimi.

Trailer zatiaľ nie je dostupný

A Very English Scandal (Prime Video, 29. jún)

Po McMafii tu máme ďalší zaujímavý spoločný projekt televízie BBC a Amazonu. Táto trojdielna miniséria je spracovaním skutočného príbehu predsedu liberálnej strany Jeremyho Thorpa, ktorý bol obvinený z vraždy svojho mladého ex-milenca. Seriál sľubuje hviezdne obsadenie s Hughom Grantom a Benom Whishawom v hlavných úlohách.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts