novinky 

Telekom, Towercom a ďalší chcú spustiť konkurenciu pre Netflixu. Budú mať kľúčovú devízu

Svet streamingových služieb na Slovensku sa mení zo stojatych vôd na búrlivé more. V týchto dňoch ohlásili spustenie svojich videoknižníc Telekom a Towercom. Podľa informácií VelkyObsah.info, to nie je ani zďaleka koniec a v najbližších dňoch sa dočkáme informácií o ďalšej službe od ďalšieho významného hráča. Služby chcú byť konkurenciou voči Netflixu, avšak primárne majú možnosť osloviť klientov markizáckeho Voyo.

Medialne dnes prinieslo informáciu z mediálneho eventu Telekomu, ktorý spúšťa na svojej Magio platforme osobitnú službu Kino. Okrem ceny by výhodou mala byť komplexná jazyková podpora v slovenčine – či už formou titulkov alebo dabingu. Navyše, predplatitelia Magia by mali mať istý počet videných filmov za mesiac zadarmo, respektíve v základnom balíku poplatku za Magio. V katalógu klienti Magia nájdu filmy v HD rozlíšení ako Vlk z Wolf Street či Trainspotting ale aj domáce Cuky Luky, Únos a Báthory, ale aj seriály ako 12 opíc alebo Borgiovci. Ako uvádza Medialne, okrem licencovaných programov by v ponuke mala byť domáca produkcia pre deti vyrábaná pre Ťuki TV. Rozsah knižnice však s knižnicou Netflixu nebude vhodné porovnávať, keďže kým Magio Kino by malo mať približne 500 titulov, Netflix pre Slovensko ich má okolo štyroch tisíc. V aktuálnej fáze by mal byť prístup k službe cez set-top box, avšak programátori Telekomu už vyvíjajú aplikáciu aj pre mobilné zariadenia.

Vlastnú platformu spúšťa aj Towercom, ktorý je primárne známy ako prevádzkovateľ terestriálneho vysielania. Ako uviedli Aktuality, služba Otta by mala pracovať s lokalizáciou obsahu v slovenčine. Termín spustenia služby, podmienky ako aj cenu by sme mali spoznať v piatok 18. mája. Aktuality uvádzajú, že by v ponuke mali mať okrem americkej produkcie (napríklad filmy The Circle alebo Jackie) aj európsku s dôrazom na českú a slovenskú. Aj vďaka tomu už pri spustení sľubujú sprístupnenie najnovšieho držiteľa Českého leva, filmu Bába z ledu, ale aj slovenský projekt Učiteľka (obidva sú v ponuke aj Magia).

Okrem globálnych hráčov ako Netflix, HBO GO a Amazon Prime Video, pričom HBO GO si zakladá na kompletnej lokalizácii v češtine a zvyšní dvaja majú lokalizovanú len zanedbateľnú časť. Preto je pre Slovákov stále zaujímavá služba Voyo, ktorá spája pôvodný obsah Markízy s dabovanými licencovanými programami. Navyše klienti UPC majú prístup k videoknižnici myPrime a zákazníci Skylinku k Banaxi.

Foto: Pixabay

Komentujte cez Facebook

Related posts