novinky tipy 

10 vecí, ktoré si treba pozrieť v apríli 2018

Naplno sa rozbieha jar a okrem sťahovavých vtákov sa vracia niekoľko veľmi dobrých sérií. Vyberáme tradičných 10 kúskov z Netflixu, HBO, Amazonu či Voyo, ktoré stoja za vašu pozornosť.

Remix (Prime Video, už online)

Prvý pokus Amazonu s produkciou hudobnej šou v štýle Superstar. Už čoskoro sa dočkáme aj ďalších pokusov v tomto žánri. Je len otázka, akú šancu bude mať tento projekt – postavený na hviezdach Bollywoodu a DJingu, keď sa nebude opierať o osoby z vedľajšej ulice alebo na podporu bulvárnych denníkov. O kvalite výkonov alebo výprave iste nebudeme musieť pochybovať.

Červená (Voyo.sk, od 1. apríla)

Viete, kto porazil Mečiara? Okrem Mikuláša Dzurindu v roku 98 to bola Soňa Červená v roku 2018. Presnejšie dokument o tejto českej opernej dive, ktorý nakrútila legendárna česká filmárka, Olga Sommerová. Príbeh ženy s veľkým hlasom, ktorá vystupovala na piatich kontinentoch, na Slovensku smeruje rovno na streamingovú platformu Voyo.

Paterno (HBO, od 2. apríla)

Jeden z dlhodobo očakávaných filmov z produkcie HBO s Al Pacinom v hlavnej úlohe v réžii Barryho Levinsona, tvorcu legendárneho Rain Mana, ktorý minulý rok uviedol pre HBO film Wizard of Lies s Robertom de Nirom. Tentokrát to bude opäť príbeh vychádzajúci zo skutočnej udalosti o mimoriadne úspešnom vysokoškolskom trénerovi amerického futbalu, ktorý musí riešiť sexuálny škandál spojený s jeho tímom.

Destinace Rusko 2018 (HBO, od 7. apríla)

Futbalové majstrovstvá sveta sú tu o dva mesiace. HBO Europe spolu s HBO Latin Amarica urobili originálny, desaťdielny seriál, ktorý postupne bude predstavovať jednotlivých účastníkov najväčšieho športového divadla sveta.

Lost in Space (Netflix, od 13. apríla)

Netflix sa pustil do seriálového spracovania rodinného sci-fi, ktoré má v Amerike svoju tradičnú históriu a to tak seriálovú, ako aj filmovú. Nové spracovanie sľubuje veľmi zaujímavú výpravu určenú nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov. Projektu určite dáme šancu.

Chef´s Table Pastry (Netflix, od 13. apríla)

Po predchádzajúcich sériách Chef´s Table a Chef´s Table France tu je špeciálna séria zameraná na zákusky. Jediný problém aj teraz bude, že nič z toho sa nebude dať (hneď) ochutnať, ale za všetkými tými lahôdkami budete musieť vycestovať.

The Alienist (Netflix, od 19. apríla)

Tento seriál bol viacerými médiami označovaný za jednu z najočakávanejších noviniek tohto roka aj vďaka tomu, že na ňom pracovali tvorcovia projektov ako True Detective alebo McMafia. Krimidráma s naháňaním masového vraha v New Yorku zo začiatku 19. storočia si na konci vysielania prvej série v USA drží hodnotenie takmer 8 na IMDB, čo sľubuje veľmi sľubné očakávania.

Westworld – 2. séria (HBO, od 23. apríla)

Prvá séria bola zážitkom nielen pre fanúšikov sci-fi a o svetelné roky prekonala svoju filmovú predlohu. Jonathan Nolan a J.J.Abrams sľubujú, že prvá séria bola selanka v porovnaní s tým, čo nás čaká v druhej sérii a my im na 100% veríme.

Handmaid´s Tale – 2. séria (HBO, od 26. apríla)

Najoceňovanejší seriál minulého roka s hrozivým aktualizačným rozmerom na dianie v dnešnej spoločnosti. Ak ste nestihli prvú sériu, tak máte ešte pár týždňov dobehnúť to.

Week Of (Netflix, od 27. apríla)

Adam Sandler je vraj najžiadanejším hercom na Netflixe, za čo si zaslúžil špeciálnu zmluvu na sériu piatich filmov. Hoci voči intelektuálnym očakávaniam na väčšinu z nich možno mať (aj oprávnene) výhrady, tak táto novinka (kde Sandlerovi sekunduje Chris Rock) sľubuje (snáď) tradičnú romantickú rodinnú komediálnu zábavu po ktorej siahnete, keď nebudete chcieť riešiť kľúčové otázky sveta ako napríklad liečbu rakoviny alebo hrdzavenie zemskej osy.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts