novinky 

Vieme, koľko je reálny počet užívateľov Amazon Prime Video

Kým Netflix, globálna jednotka v streamingových službách transparentne, každý štvrťrok ohlasuje počet svojich predplatiteľov, Amazon tieto dáta doteraz nezverejňoval. Agentúra Reuters získala a zverejnila podrobnú internú správu o tom, ako to reálne s užívateľmi tejto služby vyzerá.

Služba Prime Video je primárne benefitom pre ľudí, ktorí často nakupujú cez Amazon. Podľa zverejnenej analýzy, videoslužbou získala svetová jednotka v online nakupovaní 5 miliónov nových zákazníkov.

Amazon uniknuté informácie nekomentoval. Stratégia používať videoobsah na získanie nových zákazníkov je však faktom. „Keď naša šou vyhrá Zlatý glóbus, pomáha nám to predať viac topánok,“ povedal v roku 2016 šéf Amazonu a najbohatší muž sveta, Jeff Bezos na technologickej konferencii v Kalifornii.

Zverejnená správa ďalej uviedla, že v USA túto službu využíva 26 miliónov zákazníkov. Globálny počet predplatiteľov by mal byť podľa tejto správy 75 miliónov a to hlavne vďaka trhom ako Veľká Británia, Nemecko, Rakúsko a Japonsko.

Výdavky na videoobsah sú najvyšším nákladom Amazon na podporu predaja a to vo výške päť miliárd dolárov ročne. Správa uvádza, že Man In The High Castle stála 72 miliónov dolárov, pričom mali 8 miliónov amerických divákov. Cena jedného získaného diváka vďaka tejto show bola 63 dolárov. To je menej, ako ročný poplatok za službu Prime vo výške 99 dolárov. Lacnejší nový zákazník Amazonu bol len vďaka The Grand Tour – 59 dolárov.

Na druhej strane, komediálna séria Transgender aj napriek získaným cenám nedokázala prilákať viac divákov. Pri tretej sérii to bolo „len“ 1,3 milióna. No a Good Girls Revolt s rozpočtom viac ako 80 miliónov dolárov videlo 1,6 milióna divákov, pričom mimo USA ich bolo len 52 tisíc! Cena získania nového diváka sa tak dostala na úroveň 1560 dolárov.

V analýze sa už neuvádza, koľko predplatiteľ Prime Video reálne minul na nákupoch na Amazone alebo ako dlho si nechal predplatné na Prime.

Komentujte cez Facebook

Related posts