novinky 

Oscarové nominácie z pohľadu Netflixu, HBO a Amazonu

V uplynulých dňoch sme spoznali nominácie na ceny Akadémie. To, že najviac želiez v ohni má del Torrov fantazijný film Shape of Water prenasledovaný Tromi billboardami za Ebbingtonom, ste už mohli zachytiť v médiách. Ako si však stojí produkcia streamingových služieb? A ktoré z nominovaných filmov si už teraz môžete pozrieť na Netflixe, HBO či Amazone?

Pôvodná produkcia Netflixu má osem nominácií. Hoci Mudbound medzi kandidátmi na najlepší film chýba, táto černošská dráma je nominovaná v štyroch kategóriách – najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe, najlepší adaptovaný scenár, najlepšia kamera a najlepšia pieseň. Zaujímavosťou je, že kameramanka Rachel Morrison je prvou ženou nominovanou na túto najprestížnejšiu cenu. Produkcia Netflixu je prítomná v kategórii najlepší cudzojazyčný film, avšak medzi nominovanými nie je kambodžský zástupca First They Killed My Father v réžii Angeliny Jolie. Nominácie sa však dočkal maďarský O tele a duši, ktorého koproducentom streamingový gigant je. Na február chystá jeho prvé globálne uvedenie, avšak to sa nebude týkať nášho regiónu. Na uvedenie v Čechách a na Slovensku si ešte budeme musieť niekoľko mesiacov počkať. V kategórii najlepší celovečerný dokument proti sebe dokonca stoja dve produkcie Netflixu – Icarus a Strong Island. Javí sa, že aktuálna diskusia okolo dopingového škandálu ruských olympionikov prispeje k víťazstvu Icarusa. Posledná nominácia je v kategórii najlepší krátkometrážny dokument – Heroin(e).

Po minuloročnom úspechu s Manchester By The Sea má produkcia Amazonu len jednu nomináciu. V kategórii najlepší pôvodný scenár je nominovaný The Big Sick.

Vďaka HBO GO si teraz môžete pozrieť niekoľko nominovaných snímok. Dve nominácie (najlepšie kostýmy a najlepšia výprava) má hraná disneyovka Kráska a zviera. V kategórii najlepšie vizuálne efekty sú nominovaní aj Strážcovia galaxie 2. O cenu za najlepší adaptovaný scenár ašpiruje Logan. Okrem týchto troch filmov ešte vo februári pribudne do knižnice HBO GO aj jeden z piatich nominovaných celovečerných animákov – Baby šéf.

Udeľovanie Oscarov nás čaká v nedeľu 4. marca, pričom moderátorom bude opätovne Jimmy Kimmel.

Komentujte cez Facebook

Related posts