novinky 

Smithov Bright by reálne uspel aj v kinách

Prvý veľký filmový blockbuster na Netflixe má za sebou prvý týždeň a podľa analýz by reálne uspel aj v kinodistribúcii. Za úvodný víkend si ho v USA pozrelo podľa odhadov 11 miliónov divákov.

Samotná streamingová spoločnosť zatiaľ žiadne informácie nezverejnila. Odhad spravila auditorska spoločnosť Nielsen, ktorá sa venuje meraniu sledovanosti televíznych programov. Z odhadovaných 11 miliónov boli 4 milióny v skupine 18-34 rokov. Mierna väčšina boli muži – 56%. Keďže v Spojených štátoch je polovica predplatiteľov Netflixu, celkový počet divákov mohol presiahnuť 20 miliónov.

Pri priemernej cene lístka do kina (8,93 USD) by  tržby z amerických kín dosiahli úroveň 100 miliónov dolárov, čo by znamenalo návrat investície do filmu. Tie boli na úrovni 90 miliónov. Pochopiteľne, ide len o čisto teoretické prepočty. Nie je jasné, koľko ľudí si predplatilo Netflix práve pre filmovú novinku Willa Smitha. A to aj napriek skôr (zaslúženie) negatívnym recenziám. Každopádne, Smith spolu s režisérom Davidom Ayerom mali ešte pred premiérou dohodnuté nakrútenie aj dvojky tohto mestského fatasy. Verme, že dopade lepšie ako jednotka.

Komentujte cez Facebook

Related posts