novinky 

Za prvé tri dni videlo druhú sériu Stranger Things viac ako 15 miliónov divákov

Hoci Netflix zatiaľ nechce hovoriť o číslach, podľa ratingovej agentúry Nielsen dosiahla sledovanosť druhej série Stranger Things úroveň top televíznych programov.

Počas prvých troch dní každý jeden diel presiahol v USA sledovanosť štyri milióny divákov. Prvú epizódu si pozrelo podľa týchto analýz 15,8 milióna Američanov. Keďže v Spojených štátoch má Netflix približne polovicu predplatiteľov, celkový počet legálnych divákov by mohol byť dvojnásobný.

Nielsen tvrdí, že všetkých deväť dielov naraz si v priebehu prvých 24 hodín pozrelo 361 tisíc amerických zákazníkov. Spoločnosť navyše vyčíslila 7,2 milióna interakcií na sociálnych sieťach v spojitosti so Stranger Things počas prvých troch dní.

Netflix sa však od týchto dát dištancoval. Podľa vyjadrenia pre Variety, uvedené čísla nie sú presné a realite sa nepribližujú „ani z ďaleka“. Nielsen je však rešpektovanou spoločnosťou, ktorá vyhodnocuje sledovanosť amerických televízií a chce preniknúť aj do vyhodnocovania sledovanosti streamingových služieb.

Komentujte cez Facebook

Related posts