novinky 

Americkí bohovia stratili svojich stvoriteľov

Vizuálne ambiciózny projekt Americkí bohovia narazil. Seriál vyrábaný v koprodukcii stanice Starz a Amazonu, vďaka ktorému bol dostupný aj v Čechách a na Slovensku, v čase príprav druhej série opustili jeho dvaja kľúčoví tvorcovia, Brian Fuller a Michael Green.

Podľa informácií spravodajskej stránky Deadline, dvojica mala už napísanú polovicu scenára druhej série. Narazili však na požiadavky produkčnej spoločnosti, ktorá chcela pre druhú sériu postavenú z desiatich dielov „trochu“ lacnejšie riešenia. Kto videl prvú sériu, určite si pamätá na vizuálne orgie, aké nie sú bežné ani pre hollywoodske filmy. Fuller, podpísaný pod seriály ako Heroes alebo Pushing Daisies, a Green, zodpovedný za scenáre pre najnovší Blade Runner alebo Alien: Covenant, zrejme odmietli robiť kompromisy.

Autor knižnej predlohy, Neil Gaiman sa už na Twitteri vyjadril, že nepripúšťa možnosť zrušenia výroby druhej série. No na druhej strane odmietol, že by priamo vstúpil do výroby scenára a produkcie bohov. Momentálne je plne zamestnaný prácou na „pred-apokalyptickom“ seriáli Dobré znamenia v produkcii BBC a Amazonu. Premiéra je plánovaná na budúci rok.

Americkí bohovia si svojich divákov našli v cieľovej skupine fanúšikov fantasy, pozitívne boli prijatí aj odbornou kritikou, avšak nepodarilo sa im uspieť na odovzdávaní cien Emmy. Či oslovia novinárov zodpovedných za Zlaté glóbusy, zistíme už o niekoľko dní.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts