novinky 

Amazon si pochvaľuje kúpu amarického futbalu

Amazon v uplynulých dňoch ohlásil svoje hospodárske výsledky za tretí štvrťrok a okrem úspechov v oblasti obchodu sa dotkol aj svojich streamingových služieb.

Čakali sme viac a konkrétnych informácií, ale tradične sa spoločnosť obmedzila na dva odstavce. Ale aj tie sú veľmi zaujímavé. V prvom rade sa pochválili s nástupom streamovania štvrtkových zápasov ligy amerického futbalu NFL. Podľa vyhlásenia spoločnosti, prvé štyri zápasy videlo viac ako sedem miliónov divákov. Zápasy sú dostupné len naživo, nie zo záznamu, avšak naraz v 187 krajinách sveta. Možno však predpokladať, že najviac divákov pochádza z USA. Miliónové čísla na strane streamingovej platformy Amazonu môžu byť jednou z odpovedí, prečo sledovanosť televíznych prenosov týchto zápasov zaznamenal medziročný pokles.

Do budúcnosti sa spoločnosť pochválila uzavretými kontraktmi s významnými televíznymi tvorcami. Už teraz sa môžeme tešiť, že cez Prime Video uvidíme novinku z dielne tvorcu The Walking Dead, Roberta Kirkmana a nový projekt tvorcov Gilmore Girls Freda Armisena a Maye Rudolph. Presnejšie informácie o spoločných projektoch sme sa zatiaľ nedozvedeli. Spoločnosť vypichla rozpracovaný seriál Tong Wars od tvorcu Doktora Housa, Paula Attanasia. Ten by mal rozprávať príbeh mafiánskych klanov v San Franciscu na konci 19. storočia. Filmové štúdio Amazonu sa zasa pochválilo, že dalo zelenú viacerým sľubným kino-projektom. Ide o historický černošský film Underground Train v réžii Barryho Jenkinsa (tvorcu oscarového Moonlightu), The Boys, ktorý by mal byť brutálnou superhrdinskou satirou od Setha Rogena a Evana Goldberga, sci-fi Snow Crash podľa rovnomennej knihy Neala Stephensona, komixovka Lazarus pôvodne z kanadského vydavateľstva Image Comics a sci-fi podľa série kníh Ringworld Larryho Nivena. Žiaľ, konkrétne termíny realizácie a premiér sme sa nedozvedeli. Každopádne vidieť, že sci-fi bude oblasťou, do ktorej chce Amazon do budúcnosti investovať.

Komentujte cez Facebook

Related posts