novinky 

Netflix rástol nad očakávania, zameria sa na vlastný obsah

Netflix ohlásil pozitívne výsledky za tretí kvartál roku 2017, ktoré prekonali očakávania investičných analytikov. Spoločnosť dosiahla medziročný rast v tržbách 33% a priblížila sa k 110 miliónom užívateľov na celom svete. Trochu prekvapením bolo, že o trochu viac nových predplatiteľov prišlo z USA ako z mimo-amerických lokalít. Očakávané tržby v tomto roku by mali presiahnuť 11 miliárd dolárov.

Manažéri spoločnosti sa neobávajú, že by stratili svoj drive kvôli opatraniam, aké nedávno ohlásilo štúdio Disney. Veľké očakávania majú z novej spolupráce s producentkou Shondou Rhines, ktorá stojí za televíznymi hitmi ako Grey´s Anathomy alebo Scandal, ako aj štúdiom Milarworld, ktoré bolo prvou akvizíciou Netflixu v jeho histórii. Streamingový gigant očakáva, že tieto dve silné mená prilákajú aj ďalších k spolupráci.

V záverečnom štvrťroku by Netflix mal ďalej rásť hlavne vďaka druhý sériám Stranger Things a The Crown, ale aj väčšej podpore obsahu, ktorý vzniká mimo USA. Ako príklad bol použitý nedávno uvedený taliansky seriál Suburra, už čoskoro sa dočkáme aj nemeckej novinky Dark. Žiaľ, nedočkali sme sa akejkoľvek informácie o Punisherovi, ktorého spoločnosť po teroristickom útoku v Las Vegas stiahla z promo aktivít.

V rámci komentovania výsledkov za tretí kvartál sme sa už dočkali aj prvého indikovania výdavkov na pôvodný obsah v budúcom roku, ktoré by mali dosiahnuť hodnotu medzi 7 a 8 miliardami dolárov (rozpočet na pôvodný obsah v tomto roku bol na úrovni 6,5 miliardy dolárov). Optimistické plány sú spojené aj s očakávanými vyššími výnosmi z poplatkov. Tie by mali pocítiť všetci zákazníci mimo základného balíka (7,99 USD/EUR). Za túto cenu by dočkáme stoviek hodín obsahu mesačne. Len filmov vo vlastnej produkcii by sme sa mali v budúcom roku dočkať 80! Na druhej strane, oficiálni reprezentanti deklarujú, že služba zostane bez reklamy, zameria sa však na čo najlepší užívateľský zážitok napríklad dostupnosťou služieb pri leteckej doprave alebo optimalizovaniu kódovania, vďaka ktorému sú schopní ponúkať video s vysokým rozlíšením pri znižujúcich sa nárokoch na dátový tok.

Komentujte cez Facebook

Related posts