novinky 

House of Cards skončí (budúci rok?) šiestou sériou

Aktualizácia 1. novembra: Netflix cez svoj Twitter profil ohlásil, že práce na šiestej sérii boli pozastavené bez doplnenia ďalších informácií.

Veľká vízia seriálového prezidenta Franka Underwooda vyhrávať každé voľby do roku 2036 padla. Jedna z vlajkových lodí Netflixu, politický triler House of Cards doteraz s piatimi sériami napíše budúci rok svoju poslednú kapitolu. A je za tým aktuálna situácia, ktorú spustil škandál hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina, ktorá sa dotkla aj predstaviteľa bezškrupulózneho šéfa Bieleho domu, Kevina Spaceyho. Dalo by sa povedať, že svet dvojnásobného držiteľa Oscara a jedného Zlatého Glóbusu sa zosypal ako povestný domček z kariet po tom, ako ho obvinil herecký kolega. Toho mal Spacey v roku 1986 sexuálne obťažovať a to ako ešte neplnoletého. Na rozdiel od iných hviezd v aktuálnom „čistení“ Hollywoodu zvolila táto hviezda nielen cestu verejného ospravedlnenia, ale aj verejného priznania, že je gay. V nadväznosti na tieto  správy sa Netflix rozhodol ukončiť celú sériu v polovici budúceho roka záverečnou sériou. O rozhodnutí informoval hovorca spoločnosti agentúru AP.

Čo bude ďalej so silnou značkou House of Cards? Netflix vraj uvažuje o spin-offe celej série a nielen to. V rámci prezentovaných zámerov v rámci Európy sme mali možnosť tento rok počuť od predstaviteľov spoločnosti zámer urobiť voľné pokračovanie pôvodnej, britskej série Domčeka z kariet, ktorú tento rok napríklad vysielala aj RTVS. Podrobnosti tohto projektu zatiaľ nepoznáme. Jedno je však isté, hlavného predstaviteľa, charizmatického Iana Richardsona už neuvidíme, keďže zomrel v roku 2007.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts