novinky 

Hulu bude šetriť, Denníka služobníčky sa to nedotkne

Pokiaľ vás zaujíma nielen súboj Netflixu, Amazonu a HBO, za pozornosť určite stojí sledovať, čo sa deje s Hulu. Spoločnosť v týchto dňoch robila svoj odpočet za prvý polrok. Službu má predplatenú 12 miliónov zákazníkov po celom svete, kľúčovým trhom je však USA. Napriek tomu, že o príjmy z predplatného sa stará približne osmina v porovnaní s jednotkou trhu, výdavky Hulu na pôvodný obsah majú dosiahnuť až jednu tretinu Netflixu. Služba však ponúka aj variantu (podobne ako Spotify), keď za sledovanie služby „platíte“ čiastočne aj „pozeraním“ reklamy.

Spoločnosť mala ambicióznejšie plány, avšak akcionári rozhodli o schválení „len“ dva a pol miliardy dolárov. Suma je vyššia ako výdavky HBO, avšak v porovnaní s viac ako 6 miliardami Netflixu alebo 4,5 miliardy Amazonu je to málo. Pritom práve tento rok boli ciele Hulu dosiahnuť rozpočet Amazonu.

Napriek správe o úsporách, spoločnosť už potvrdila výrobu druhej série Denníka služobníčky. Okrem neho najbližšími vlajkovými loďami Hulu budú vstup J.J.Abramsa a Stevena Spielberga do sveta Stephena Kinga Castle Rock (vraj to má byť odpoveď na Stranger Things) alebo teenegerská Marvelovka Runaways.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment