novinky 

Prestane byť Netflix domovom pre Star Wars a Marvelovky?

Tento týždeň obletela svet správa o zámere štúdia Disney Pictures spustiť vlastnú streamingovú službu. Služba by mala byť dostupná od roku 2019, kedy by mala spoločnosť stiahnuť svoj obsah z Netflixu.

Ako sa hovorí, žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa varí. Aj keď je pravda, že na základe tejto správy padla hodnota akcií streamingového gigantu o 5 percentuálnych bodov. Avšak manažment priamo vyhlásil, že urobia všetko pre to, aby viac ako 100 miliónov predplatiteľov zostalo Star Wars alebo Marveloviek.  Prečítajte si viac v správe Reuters.

Ak by sa aj stalo, že by sa Disney s Netflixom nedohodol a dostupnosť disneyoviek na najväčšej streamingovej službe prestala, predplatitelia sa nemusia obávať, že by nemali čo pozerať. Práve tento týždeň ohlásil Netflix svoju investíciu do top komixového štúdia. A tak ako Warner Bros je vlastníkom DC Comix a Disney Marvelu, Netflix sa stal vlastníkom Millarworldu. Menšie štúdio postavené na osobnosti Marka Millara má však v svojom arzenáli viacero silných hrdinov a príbehov, ktoré poznáme aj u nás. Či už je to Kingsman, Kick-ass alebo Old Man Logan ale aj Wanted. Netflix sľubuje, že podporí vznik nových filmov, sérií ako aj detských šou postavených na Millarových hrdinoch. Investícia to nebude zbytočná – filmy s Millarworldskými hrdinami utŕžili doteraz len v kinách miliardu dolárov.

Ale nielen na hrdinoch a anti-hrdinoch chce Netflix ďalej budovať svoju knižnicu. Ďalším silným oznámením spoločnosti týchto dní je nová séria od bratov Coenovcov. The Ballad of Buster Scruggs bude podľa oznámenia westernová antológia postavená na šiestich príbehoch z divokého západu. A kým niektoré silné filmárske mená sú vyslovene negatívne nastavené voči streamingovým službám, Coenovci v tom majú jasno: „We are streaming motherfuckers!“ citovala oficiálna tlačová správa Joela a Ethana Coenových. To snáď ani netreba prekladať.

Silnú rybu ulovil Netflix aj vo svete večernej zábavy. Spoločnosť presvedčila, aby sa na obrazovky vrátil David Letterman. Vďaka 33 ročnému moderovaniu svojej šou s viac ako 6 tisíc epizódami má na svojom konte titul najdlhšie pôsobiaci moderátor late night show. Naposledy Letterman stál pred kamerou v máji 2015.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment