novinky 

Netflix rastie a správa sa oveľa vážnejšie

Tradičná prezentácia kvartálnych výsledkov Netflixu mala v júli trochu iný náboj. Hoci spoločnosť prezentovala pozitívne výsledky, už to nebolo len o samých úžasných veciach. Manažment sa na rozdiel od minulého obdobia vyjadroval oveľa vážnejšie a dôvodom nie je asi ani viac ako hodinové meškanie plánovanej prezentácie.

Áno, streamingová služba prekonala ciele a aktuálne eviduje 104 miliónov predplatiteľov, pričom po prvýkrát v histórii viac ako polovica pochádza mimo USA.

V rámci komentáru k výsledkom sa vyjadroval manažment k zrušeniu pôvodných programov (Get Down, Sense8 a Marco Polo), čo však komentovali slovami, že sú službou, ktorá má až 94 % retenciu vlastných šou.

Na rozdiel od predchádzajúcich hodnotení vedenie Netflixu venovalo oveľa viac času konkurencii. Dopyt po streamingových službách rastie a preto chcú prinášať viac originálneho obsahu aj s kvalitnými tvorcami. A samozrejme, svoje produkcie chce vidieť globálne vo svojom prehrávacom systéme a nie na filmovom plátne, ako by si to možno želali niektorí tradiční filmári.

Ak vás zaujíma komentár k výsledkom Netflixu, pozrite si ho tu:

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment