novinky tipy 

Superhrdinovia, všade kde sa pozriete

Už v najbližších dňoch na Netflix pribudne celá nová super-hrdinská séria s postavou Dannyho Randa známeho aj ako Železná päsť, čiže Iron Fist. Preto si zosumarizujme, kto a kde chráni spravodlivosť s využitím špeciálnych schopností.

Daredevil – Jessica Jones – Luke Cage (Netflix)

Netflixu sa podaril husársky kúsok, keď podpísal zmluvu s Marvelom a hrdinom dovtedy skôr z druhého sledu bez výraznejšieho (alebo so žiadnym filmovým spracovaním) vytvoril plnohodnotné televízne série. Tieto série nadväzujú na prístup temného spracovania mužov (a žien) spravodlivosti, s ktorým prišli Nolanovci. A hoci nemusíte mať radi filmy s chlapmi, ktorí nosia slipy na oblečení a na tvári podivné masky, toto spracovanie vás dostane. Na IMDB sa ich hodnotenie pohybuje okolo 8/10 a to je prísľub kvality. Okrem toho na jeseň sľubuje špeciálnu chuťovku – Defenders, kde spojí celú štvoricu – Daredevila, Jessicu Jones, Lukea Cagea a Iron Fista.

Gotham (Netflix)

Zamýšľali ste sa, v akom meste vyrastala sirota Bruce Wayne a ako sa zrodil Penguin? Gotham je vydareným seriálom, ktorý predchádza tomu, ako si slávny boháč obliekol kostým netopiereho muža. Jediná škoda je, že z doterajších troch sérií je na Netflixe dostupná len tá prvá. Ale verme v zlepšenie…

Arrow (Netflix)

Príjemná oddychovka plná akcie v tmavých uliciach. Oliver Queen patrí rovnako ako postavy z Gothamu do „stajne“ DC Comics. Ak ste tohto novodobého Robina Hooda nevideli v klasickej televízii, Netflix vám ponúka tri z doterajších piatych sérií.

Avengers, Ant-Man, Captain America, Iron Man (HBO)

Marvelovci každý rok vypustia do kín minimálne tri filmové blockbustre, ktoré sú už vopred odsúdené na úspech a nič s tým nespravia ani negatívne recenzie (ak by sa aj objavili). Tie najnovšie kúsky pritom idú vždy niekoľko mesiacov z filmových plátien na HBO, čo znamená ich dostupnosť na HBO GO. V tejto chvíli nájdete do desať takýchto kúskov vrátane Captain America: Občianska vojna, v ktorej sa proti sebe postavili Iron Man, Ant-Man, Spider-Man, Hawkeye, Black Widow,… teda skutočný komixový megamix.

Kick-Ass (Voyo CZ/SK)

Keď tento kúsok prišiel do kín, bol pozitívnym osviežením sveta superhrdinov, z ktorých si dokázal robiť nefalšovanú srandu a pritom zachovať si akú-takú úroveň. Odporúčame, zabavíte sa!

Superhrdinovia (HBO GO)

Akokoľvek to môže znieť, ale v reálnom svete je množstvo ľudí, ktorí chodia oblečení ako superhrdinovia. Tento dokument sa pozerá na ich motivácie a je veľmi zaujímavou sociálnou vzorkou.

Birdman (Prime Video)

„Trochu“ netradičný pohľad na život herca, ktorý sa preslávil postavou superhrdinu si vyslúžil mimoriadne pozitívne kritiky. Hoci v tomto kúsku nie je zachraňované ľudstvo, jeho sledovaním určite nehrozí zabitý čas.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment