novinky testy tipy 

Santa Clarita Diet sa určite oplatí pozrieť

Priznám sa, bol som veľmi zmätený. Dlho som netušil, čo ma pri Santa Clarita Diet bude čakať. Bude to dráma z amerického predmestia? Bude to komédia? A čo tam do pekla robí tá krv?! Vraj zombie?!!

Seriál som dal hneď v prvý deň uvedenia na jeden šup všetkých desať dielov a môžem povedať, že sa to oplatilo. Je to čosi, čo tu nebolo. Ak by ste ho chceli  k niečomu prirovnať, museli by ste povedať, že je to také čerstvé smootie z Walking Dead, Dextera, Millerovcov a Víkendu u Bernieho. Keď sa na diétu zo Santa Clarity dáte, dajte pozor, aby s vami neboli deti, tehotné ženy a citlivé povahy. Tvorcovia totiž išli do veľmi realistického zobrazovania zvracania, krvácania a žrania ľudského mäsa. Uff, pri tomto všetkom, to má byť zábava? Ale áno, je to ten typ zábavy, pri ktorej na nič nemusíte myslieť. Drew Barrymore, Timothy Olyphant a ich dcéra Liv Hewson sa o to určite postarajú. A k tomu aj väčšina vedľajších postáv, ktoré sa blížili svojou drobnokresbou až ku Cohenovským – či to bol mafián Loki, riaditeľ školy Novak spolu so svojou srbskou babičkou alebo aj niektorí susedia. Trochu sklamaním pre mňa bola Portia de Rossi, ktorej doktorka Wolfová sa blížila skoro až legendárnemu Rickovi Moranisovi, hoci jeho doba je od nás vzdialená už viac ako 20 rokov.

Scenár je však celkovo veľmi dobre vyskladaný a na niektoré repliky si iste spontánne spomeniete v bežnej životnej situácii. Akokoľvek to znie neuveriteľne, Santa Clarita Diet je sviežou zombie komédiou. A naozaj sa dá zožrať na jedno zahryznutie.

Santa Clarita Diet (Netflix, premiéra 3. február 2017) Celkové hodnotenie: 4/5

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment