novinky tipy 

Pár Oscarových tipov pre Vás

V nedeľu v noci spoznáme držiteľov Cien Akadémie za uplynulý rok. Aby sme Vás na Oscary naladili, z ponuky streeamingových služieb sme vám vybrali niekoľko chuťoviek, ktoré potešia každého.

V hlave (HBO GO)

Ceny Akadémie majú jednu kategóriu, ktorá ani zďaleka nie je určená len pre najmenších, aj keď si to môžu niektorí myslieť. Dokazujú to snímky ocenené v kategórii najlepší animovaný film. Aj minuloročný víťaz, pixarovka V hlave na navonok detskom príbehu odhaľuje zákutia psychológie. Ak ste nevideli, odporúčame – je to veľká zábava.

Kolja (HBO GO)

Pýcha českej kinematografie a zároveň spomienka na časy nie tak vzdialené. Svěrákovci v najlepšom svojom kúsku, ktorý si odniesol niekoľko ocenení z celého sveta vrátane Oscara za najlepší cudzojazyčný film. A k tomu ešte Silvia Šuvadová z čias, kedy ešte neriešila mimozemšťanov.

Inside Job (Netflix)

Na streamingových službách nájdete aj niekoľko ocenených dokumentov. Medzi ne patrí aj Inside Job, ktorému k Cene Akadémie pomohol nielen Matt Damon, ale aj veľmi aktuálna téma finančnej krízy.

Tiger a Drak (Netflix)

V ponuke Netflixu nájdete hneď niekoľko Oscarových filmov – od Arga cez Gladiátora, Forresta Gumpa až po klasiku ako je Cassablanca alebo Odviate vetrom. Vyberáme však tento prelomový ázijský akčný film, ktorý bol nominovaný aj na najlepší cudzojazyčný film ako aj v hlavnej oscarovskej kategórii.  Celkovo si v roku 2001 odniesol štyri Ceny Akadémie. Netflix sa navyše minulý rok pokúsil uviesť jeho voľné pokračovanie s podtitulom Meč osudu.

Sofiina voľba (Amazon)

Skvelá klasika s Meryl Streep, ktorá vás privedie k tomu, aby ste sa zastavili a porozmýšľali nad hodnotou a zmyslom života. Film patrí do povinného „čítania“ filmovej klasiky.

Americká krása (Amazon, Netflix)

Výborný výlet do amerického malomesta s Kevinom Spaceym v hlavnej úlohe. Každým jedným sledovaním vás na tomto filme zaujme niečo iné. Ale scéna v posteli plnej ruží vás chytí vždy.

Železná Lady (Voyo CZ/SK)

Hoci americký prezident Donald Trump tvrdí, že Meryl Streep je najpreceňovanejšia hollywoodska herečka, my si myslíme niečo iné. A máme na to ďalší oscarový dôkaz – jej stvárnenie premiérky Margaret Tatcherovej. A pripomíname, že o ďalšiu zlatú sošku bude bojovať tento rok.

Klub poslednej nádeje (Voyo CZ)

Ďalší silný príbeh so skvelými hereckými výkonmi. Matthew McConoughey a Jared Leto si za tento film vyslúžili Oscara a to nielen pre fyzickú premenu, ktorou pri príprave prešli.

Foto: Twitter/Oscars

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment