ceny novinky 

Netflix s Oscarovými nomináciami, hlavným hrdinom je však La La Land

Doteraz sa zdalo, že Netflixu patria len Zlaté Glóbusy a na Oscary môže zabudnúť. To sa však tento rok mení. Medzi nominovaných s veľmi silnými šancami na úspech patrí celovečerný dokument 13th produkovaný práve streamingovou službou. Dokument o 13. dodatku k ústave Spojených štátov je veľmi silnou výpoveďou práve v čase nástupu Donalda Trumpa do úradu prezidenta USA. Dokument je samozrejme dostupný aj pre český a slovenský región.

Netflix je prítomný aj medzi krátkymi dokumentárnymi filmami vďaka 40 minútovej snímke The White Helmets, ktorý ukazuje realitu z vojnovej Sýrie.

Oscary tento rok budú jednoznačne „farebnejšie“, ako to bolo kritizované napríklad minulý rok. V hlavnej kategórii majú afroamerickí tvorcovia tri kúsky – Moonlight, Fences a Hidden Figures. Tvorcovia týchto filmov sa budú uchádzať aj o ceny v režisérskych, hereckých či scenáristických kategóriách…

…no najväčšie šance na ocenenia má tento rok jednoznačne muzikál La La Land. Tomu sa podarilo vyrovnať historický rekord v počte nominácií, ktorý doteraz drží Titanic. Či prekoná alebo aspoň sa vyrovná s Titanicom v počte Oscarov, uvidíme v noci z nedele 26. februára.

Keďže väčšina nominovaných snímok išla do kín až na jeseň, veľa nominovaných na streamingových službách aktuálne nenájdete. Do pozornosti môžeme okrem 13th a The White Helmets dať len horúceho kandidáta na najlepší animák Zootropolis na HBO GO.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment