novinky tipy 

Malý princ, Kniha džungle alebo archívnu Darinku si pozriete kedy chcete

Do ponuky streamingových služieb pribudli dva tohtoročné filmové počiny určené pre celú rodinu a preto sme sa rozhodli aj vzhľadom na sviatočné obdobie prísť s tipmi na rodinné filmy. Dopĺňajú tak náš nedávny prehľad vianočných filmov.

Malý princ (2015) HBO GO

Slávna kniha Anthoinea de Saint Exupery má za sebou niekoľko spracovaní od animovaných až po hrané a dlho sa zdalo, že zážitok z knihy nikto neprekoná. Táto verzia sa však sa aspoň o to pokúsila a podľa kritík aj veľmi úspešne. Navyše dokázala prísť aj s rozprávačským jazykom bližším dnešnej mládeži. Určite sa oplatí vidieť.

Kniha džunglí (2016) HBO GO

Štúdio Walta Disneyho sa podujalo postupne spracovať formou hraných filmov svoje animáky a priblížiť ich súčasným deťom. A keď ste sa možno báli zobrať svoje dieťa na príbeh plný tigrov, hadov a inej hávede do kina, na televíznej obrazovke to snáď zvládnu.

Zootropolis (2016) HBO GO

Úprimne, táto letná Disneyovka ma dostala. Výborne vystavaný príbeh, ktorý v sebe skrýval aj množstvo kultúrnych odkazov pre dospelých od leňochodov pracujúcich na dopravnom inšpektoráte až po mafiána ako stvoreného z Krstného otca. Samotný autor tejto detskej detektívky so zajačicou a lišiakom tu verejne vzdal hold Aktom X. Naozaj! Otestované a odporúčané.

Tři bratři (2014) HBO GO

HBO získalo do svojho katalógu takmer celú filmografiu Jana Svěráka a tak nechýba ani najnovšia troj-rozprávka o troch bratoch, ktorá je vyskladaná z príbehov o Šípkovej Ruženke, Červenej Čiapočke a Dvanástich mesiačikoch s humorom vlastným pánovi Zděňkovi Svěrákovi. Keď k tomu pridáme pesničky Tomáša Klusa či Vojta Dyka, potešia sa deti aj rodičia.

Včielka Maja vo filme (2014) Voyo

Keď sa nemeckí tvorcovia rozhodli pred pár rokmi oživiť Včielku Maju a dať jej digitálny šat, bol to ťah na istotu. Veď rodičia dnešných detí vyrástli na tejto malej nezbednici, ktorej k lietaniu spieval božský Kája Gott. Veľa vecí sa zmenilo, ale med bude vždy sladký. Tak ako tento digitálny animák.

Takmer ružový príbeh (1990) Voyo

Bolo krátko po nežnej revolúcii, Darinka Rolnicová ešte nebola Dara, ale len Darina a s legendárnym režisérom Jurajom Jakubiskom nakrútila tento takmer rozprávkový príbeh a to spôsobom, na aký Hollywoodske štúdiá prišli podstatne neskôr. Keď už kvôli ničomu inému, tak určite tento muzikál sa oplatí pozrieť kvôli spomienkam na dobu zmeny.

Fuller House (2016) Netflix

Netflix funguje ako veľmi dobre namazaná marketingová mašina. A keď ľudia sa so spomienkovým optimizmom vracajú ku starým televíznym show z osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, tak im ponúknu reštart. Prvú sériu pokračovania Plného domu (ako Plnšieho domu) priniesla streamingová služba vo februári a pre veľký záujem (a nízke náklady) pred Vianocami doslova vrhla už druhú sériu. Ak ste mali radi túto rodinnú zábavu, odporúčame. Navyše Netflix má slovenské titulky!

Trollhunters (2016) Netflix

Opäť originálny seriál od Netflixu, tentokrát animovaný a od vizionárskeho režiséra Guillerma del Tora, tvorcu Faunovho labyrintu. Aj Lovci trollov majú veľmi dobré hodnotenie, napríklad na IMDB má veľmi dobrých 8,4/10.

Rad nešťastných náhod Lemonyho Snicketa (2004) Amazon

Tento zabudnutý film s Jimom Carreym podľa u nás prehliadnutej knihy dávame do pozornosti z jedného špeciálneho dôvodu. Už o pár dní sa totiž dočkáme nového spracovania v podobe pôvodného seriálu z produkcie Netflixu, pričom hlavnú postavu strýka Olafa si zahrá Neil Patrick Harris. Carreyho film môžete vidieť len v origináli.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment